100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 20 mins
Cook: 50 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Курка — 700-900 г м'ясистих шматочкыв и (грудки, стегна і гомілки)
Олія оливкова - 1 ст. ложка
Часник - 4 зубчики подрібнити
Помідори «Рома» (сливка) - 6 шт.
Сіль
Перець чорний
Масло вершкове розм'якшене - 3 ст. ложки
Соус песто - 3 ст. ложки
Горіхи волоські рубані - 2 ст. ложки
Оливки Каламата, тонко нарізані - 2 ст.л. (за бажанням)
Directions
1У невеликій мисці змішати олію та часник. Злегка змазати часниковою олією спочатку помідори, а потім курку, посипати сіллю і перцем. Залишки часникової олії викинути.
2Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону. Покласти курку над піддоном кістками вниз. Смажити під кришкою на середньому вогні (щонайменше, 76°С для грудок, 80°С для стегон і гомілок) від 50 до 60 хвилин або до готовності. За 6-8 хвилин до готовності покласти розрізані навпіл поздовжньо помідори і смажити, поки не прогріються, перевертаючи один раз.
3У той самий час, в невеликій мисці змішати розм'якшене вершкове масло, соус песто, підсмажені волоські горіхи, тонко нарізані оливки Каламата.
4Убрати курку і помідори з гриля. Одразу ж намазати курку зріз помідорів сумішю песто.