100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 1 hr
Yields: 600 мл
Ingredients
Гливи (вешенки) - 500 г
Цибуля - 1 шт. / 100 г
Вода - 150 мл
Помідори - 500 г
Олія оливкова - 20 мл
Перець чилі свіжий - 1 стручок
Петрушка - 1 пучок
Оцет винний червоний - 20 мл
Часник - 2 зубчики
Сіль
Цукор
Directions
1Скласти гриби в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 15 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.
2Нарізати помідори дольками, видалити серцевину. Очистити та крупно нарізати цибулю і часник. Вимити і дрібно нарізати петрушку.
3Подрібнити помідори, цибулю, часник і петрушку за допомогою блендера до стану пюре.
4Вимити перець чилі, очистити від насіння, нарізати смужками завширшки 1 см.
5Влити 150 мл води та олію в каструлю з товстим дном, додати овочеву суміш. Додати гриби, перець чилі, сіль і цукор. Довести до кипіння, варити 20 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.
6Влити оцет, варити 5 хвилин, постійно помішуючи.
7Розкласти салат по стерилізованих банках, закупорити стерилізованими кришками.