Гливи (вешенки) в пікантному соусі
Гливи (вешенки) в пікантному соусі

Гливи (вешенки) в пікантному соусі

  ,

12 Квітня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 1 hr
  • Yields: 600 мл

Ingredients

Гливи (вешенки) - 500 г

Цибуля - 1 шт. / 100 г

Вода - 150 мл

Помідори - 500 г

Олія оливкова - 20 мл

Перець чилі свіжий - 1 стручок

Петрушка - 1 пучок

Оцет винний червоний - 20 мл

Часник - 2 зубчики

Сіль

Цукор

Directions

1Скласти гриби в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити 15 хвилин на помірному вогні. Відкинути на друшляк.

2Нарізати помідори дольками, видалити серцевину. Очистити та крупно нарізати цибулю і часник. Вимити і дрібно нарізати петрушку.

3Подрібнити помідори, цибулю, часник і петрушку за допомогою блендера до стану пюре.

4Вимити перець чилі, очистити від насіння, нарізати смужками завширшки 1 см.

5Влити 150 мл води та олію в каструлю з товстим дном, додати овочеву суміш. Додати гриби, перець чилі, сіль і цукор. Довести до кипіння, варити 20 хвилин на помірному вогні, періодично помішуючи.

6Влити оцет, варити 5 хвилин, постійно помішуючи.

7Розкласти салат по стерилізованих банках, закупорити стерилізованими кришками.

8Зберігати в прохолодному місці.

00:00