Салат теплий з беконом
13 Квітня, 2019
Школа гастронома 2007 №22 (96) Ноябрь
- Cook: 45 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Нут - 500 г
Бекон копчений - 300 г
Помідори черрі - 20 шт.
Перець солодкий - 2 шт.
Часник неочищений - 12 зубчиків
Бульйон курячий - 1 склянка
Зелена цибуля - 1 пучок
Петрушка - 3 гілочки
Олія оливкова - 4 ст. ложки
Оцет бальзамічний - 2 ст. ложки
Перець білий
Сіль
Directions
1Нут промити, залити водою, залишити на кілька годин. Або покласти в «Ваксі-ємність» від Zepter, влити гарячу воду та закрити кришкою. Вакуумувати за допомогою насосу «Ваксі», залишити на 20 хвилин.
2Перці нарізати поздовжніми смужками. Зелену цибулю вимити, обрізати білі головки, розрізати кожну навпіл. Помідори розрізати навпіл. Петрушку промити, обсушити, розібрати на листочки. Бекон нарізати шматочками.
3Обсмажити бекон з одного боку. Потім обсмажити перці. Якщо використовувати грилер Zepter, розігріти його так, щоб стрілка термоконтролера перебувала в середині жовтого поля. Не додаючи масла, обсмажити з одного боку бекон, 3 хвилини. Потім обсмажити перці, 3 хвилини.
4Горох перекласти в каструлю (звичайну або Zepter), додати часник і курячий бульйон.
5Накрити кришкою і готувати 30 хвилин (в каструлі Zepter під кришкою «Синхро-Клік» - 10 хвилин). Додати обсмажений бекон, головки цибулі та тушкувати ще 10 хвилин під звичайною кришкою.
6Відкинути горох з овочами та беконом на друшляк, викласти в салатницю. Додати обсмажений перець, помідори та листя петрушки. Заправити оливковою олією та оцтом. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати й одразу ж подати до столу.