Пахлава
Пахлава

Пахлава

  ,   

14 Квітня, 2019

16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)

  • Cook: 5 hrs 20 mins
  • Yields: 10 порцій

Ingredients

Цукор - 900 г

Волоські горіхи - 300 г

Масло вершкове - 50 г

Яйця - 1 жовток

Шафран - 1 ч. ложка

Кардамон мелений - 0,5 ч. ложки

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 500 г

Масло вершкове - 100 г

Яйця - 2 шт.

Молоко - 500 мл

Шафран - 0,5 ч. ложки

Дріжджі сухі - 0,5 ч. ложки

Сіль морська - 1 щіпка

Directions

1Молоко трохи підігріти, опустити в нього 0,5 ч. ложки шафрану та перемішати.

2ТІСТО: Сухі дріжджі розвести в невеликій кількості теплого молока, вилити в борошно, додати сіль, яйця, розм'якшене вершкове масло. Місити, додаючи молоко з шафраном, доки не вийде гладке, пластичне тісто. Залишити на 2‑3 години в теплому місці.

3Волоські горіхи підсушувати в духовці близько 10 хвилин, потім подрібнити, додати 300 г цукру та кардамон, все перемішати.

4Розділити тісто на 10 приблизно рівних частин і тонко розкачати.

5На деко, змащене олією, викласти 10 шарів тіста, пересипаючи їх подрібненими волоськими горіхами з цукром.

6Жовток змішати з рештою шафрану, змастити верхній шар пахлави та випікати 7‑8 хвилин в розігрітій до 180°С духовці, потім зменшити температуру духовки до 150‑160°С.

7Залишки вершкового масла розтопити. Підпечений корж розрізати на традиційні ромби, прикрасити половинками волоського горіха, полити зверху розтопленим маслом і залишити в духовці ще на 1 годину.

8СИРОП: Залити 600 г цукру 2 склянками води і варити на повільному вогні, доки цукор не загусне.

9Готову пахлаву залити сиропом і залишити на 1 годину просочуватися.

00:00