Гливи (вешенки) з морквою та шафраном
15 Квітня, 2019
100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr
- Yields: 1 л
Ingredients
Гливи (вешенки) - 500 г
Цибуля сівок або дрібна ріпчаста цибуля - 100 г
Морква дрібна - 100 г
ДЛЯ МАРИНАДУ:
Вода - 400 мл
Оцет винний білий - 20 мл
Перець білий - 3 горошини
Перець рожевий - 3 горошини
Чебрець - 1 щіпка
Шафран мелений - 1 щіпка
Сіль
Цукор
Directions
1Промити гливи (вешенки) холодною водою. Скласти в каструлю, залити холодною водою. Довести до кипіння, варити на помірному вогні 5 хвилин. Відкинути на друшляк.
2Влити 400 мл води в іншу каструлю, додати обидва види перцю, чебрець і шафран. Поставити на вогонь, довести до кипіння.
3Очистити моркву, нарізати кружальцями завтовшки 1 см (дрібну можна використовувати цілою). Очистити цибулю. Додати цибулю та моркву в каструлю, довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні.
4Викласти гриби, додати сіль і цукор. Довести до кипіння, варити 5 хвилин на помірному вогні.
5Влити оцет, варити 5 хвилин на помірному вогні.
6Скласти гриби з овочами в стерилізовані банки. Рівномірно залити маринадом. Закупорити стерилізованими кришками.
7Стерилізувати закриту банку 10 хвилин на невеликому вогні.
8Зберігати в темному прохолодному місці.