Виноград маринований консервація 20 Квітня, 2019 Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи) Ingredients Виноград ДЛЯ ЗАЛИВКИ: Вода - 1 л Цукор - 700 г Оцет - 2/3 склянки Гвоздика - 5‑8 бутонів Кориця - шматочок Directions 1Свіжозібрані грона очистити від пошкоджених ягід, ретельно вимити й укласти в банки. Попередньо покласти на дно банок прянощі. 2ЗАЛИВКА: Воду довести до кипіння, додати приправи та цукор, профільтрувати, потім додати оцет. 3Гарячою заливкою заповнити банки з виноградом і пастеризувати при 85°C: банки 0,5 л - 20 хвилин, 1 л - 30 хвилин, 3 л - 40‑50 хвилин. 4Після пастеризації охолодити закупорені банки у воді, поступово додаючи у гарячу воду холодну. 00:00