1У чисту тару: дубові бочки, скляні бутилі, банки - перед заповненням покласти на дно прянощі.
2Грона винограду розділити на частини, залишаючи по 5‑6 ягід на кожній з них. Ретельно вимити, сполоснути окропом.
3Виноград укласти в тару. Щоб ягоди не спливли при заливанні, покласти на них невеликий гніт; в горлечко пляшки (банки) вставити 2 прутика, складених навхрест. Налити в посуд з виноградом необхідну кількість оцту, залити окропом з розчиненими в ньому цукром і сіллю. Щоб маринад не окислився, налити зверху олію шаром 0,5‑1 см. Заповнену тару обв'язати вгорі пергаментним папером і зберігати при температурі не більше 10°C.
4Маринування триває близько місяця. У сухому місці при тій самій температурі маринад здатний зберігатися кілька місяців.