Капуста пекінська з білими грибами, рисом і зеленою цибулею
овочеві страви, страви з грибів, страви з м'яса духовка
29 Квітня, 2019
100 лучших рецептов блюд из грибов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 30 mins
- Yields: 2-3 порції
Ingredients
Капуста пекінська - 1 качан
Рисова крупа (бажано сорту жасмин) - 200 г
Гриби білі - 250 г
Грудинка копчено-варена - 150 г
Сир м'який (наприклад, фета) - 50 г
Масло вершкове - 40 г
Сухарі панірувальні - 20 г
Зелена цибуля - кілька пір'їн
Кріп - кілька гілочок
Сіль
Олія для смаження
Directions
1Відрізати нижню частину капусти, виконуючи ножем зигзагоподібні рухи (за необхідності скріпити листя, що відходять, зубочистками). Опустити зрізану частину спочатку в киплячу підсолену воду на 40 секунд, потім в холодну.
2Вимити, обсушити та почистити гриби, нарізати кубиками. Обсмажувати на олії 10 хвилин.
3Нарізати грудинку кубиками, обсмажувати на сухій сковороді 5‑7 хвилин.
4Промиту рисову крупу відварювати в підсоленій воді 20 хвилин.
5Покришити сир, порубати зелену цибулю та кріп.
6З'єднати гриби та грудинку з рисом. Додати сир, рубану цибулю та кріп, перемішати.
7Розподілити начинку між листям капусти, полити розтопленим вершковим маслом, посипати панірувальними сухарями.
8Запікати в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин.