Торт «Голубки та перлини»
декорування, солодка випічка весілля, День Святого Валентина, святкове
30 Квітня, 2019
Cake Craft & Decoration 2016 №207 Fabruary
Ingredients
Торти круглі - 10 см, 13 см, 18 см і 23 см
Цукрове тісто (sugarpaste) - 1,1 кг кольору слонової кістки (ivory), 1 кг ніжно-рожевого (tender), 750 г ніжно-оранжевого (porcelain) (Beau Products)
Королівська глазур
Квіткова паста - кольори шампань, ніжно-рожевий (tender), ніжно-оранжевий (porcelain) (Beau Products)
Харчовий клей
Їстівні перлини - кольору слонової кістки 4 мм, 6 мм, 10 мм; золоті 2 мм, срібні 2 мм
Барвник харчовий порошковий (dusting colours) - рожевий, золотий металевий пісок (golden metallic sands - Rainbow Dust), малинове захоплення (raspberry delight - PME)
Барвник харчовий металізований - чорний, персиковий (Rainbow Dust)
Блиск перламутровий з розпилювачем (спрей)
Барвники для пасти - паприка, бордовий (Sugarflair)
ОБЛАДНАННЯ:
Барабани (підставки) для тортів круглі - 2 шт. розміром 33 см (склеєні двостороннім скотчем для створення подвійної висори барабану).
Виїмка або форма у формі серця 10 см
Двосторонній скотч
Стрічка кольору слонової кістки - 15 мм х 2 м, 10 мм х 1,5 м
Стрічка блідо-рожева - 3 мм х 51 см
Нитка перлів 1,5 м
Дюбелі пластикові - 10 шт.
Дроти білі калібру 24 та 20
Трубочка для закріплення квітів
Флористична стрічка - біла
Форми для виготовлення пташенят (FPC)
Килимок для виготовлення мережива (Dantelle, Doric Sweet Lace або інші)
Різак для вирізання стрічки (FMM)
Різак для маленького кола
Прес-форма зигзаг (FMM)
Виїмки у формі літер у стилі фанк (funky alphabet cutters - FMM)
Качалка з направляючими кільцями
Шаблон для розмітки тортів (Kit Box)
Колінчастий пінцет
Рисувалка (scriber)
Інструмент дрезден / dresden tool (для формування квіток та листя)
Інструмент з кулькою
Накладка petal pad для формування пелюсток
Лоток для сушіння квіток
Поролон хвилястий
Directions
1Скачати кульку з квіткової пасти кольору шампань, вдавити у форму для виготовлення пташенят, зняти надлишок і вийняти. Зробити 4 половинки пташки.
2Змастити зворотний бік однієї пташки їстівним клеєм і розташувати всередині дріт калібру 20 на половину довжини. Зверху покласти іншу половинку пташки та притиснути разом.
3Щоб замаскувати місце з'єднання, використати гострий кінчик інструменту дрезден і змішати обидві половинки. Зробити 2 пташки та висушити.
4Як тільки птахи висохнуть, підпорошити їх порошковим барвником (рожевим, малиновим і золотим) для посилення деталей. Пофарбувати очі чорним і дзьоб персиковим кольорами.
5Розрізати 16 дротів 24 калібру на 4 частини (потрібно 64 відрізки дроту).
6Приготувати квіткову пасту:
• 30 г ніжно-рожевої (tender),
• суміш 20 г ніжно-рожевої (tender) і 10 г ніжно-оранжевої (porcelain),
• суміш 10 г ніжно-рожевої (tender), 5 г ніжно-оранжевої (porcelain) і 15 г кольору шампань,
• 30 г кольору шампань.
7Квіткову пасту кольору шампань розкачати, помістити на килимок для виготовлення мережива та міцно прикатати, щоб створити текстурований ажурний візерунок.
8Взяти серце пальцями та вкрутити дріт, починаючи із загостреної основи серця, майже до вершини. Тримати серце між пальцями, тоді дріт не вислизне з пасти - він має рухатися вгору по середині. Переконатися, що дріт прокручується, якщо дріт висунути, квіткова паста розірветься і серце впаде з дроту.
9Так само вирізати та скріпити дротом по 8 сердець кожного кольору.
10Розділити серця на дві купи по 32 шт. і розташувати їх у тому порядку, у якому бажано їх зібрати. Обмотати кожну групу разом білою флористичною стрічкою на половину ширини.
11Зафіксувати дві половинки у формі серця разом із пташками в центрі.
12 Помістити у трубочку для закріплення квітів.
13З квіткової пасти кольору шампань вирізати смужки 3х6 см. Обрізати один край до точки в центрі та вирізати невелике коло. Сушити на хвилястому поролоні.
14Квіткову пасту кольору шампань розкачати та помістити на килимок для виготовлення мережива для формування текстури. Для кожної квітки вирізати по 5 сердечок. Покласти серця на накладку для пелюсток та згладити краї.
15Нанести клей на кожний загострений край серця та закріпити разом в лотку для сушіння квіток. Намастити центр їстівним клеєм і закріпити там перлини.
16Змішати 10 г цукрового тіста кольору слонової кістки (ivory) з 10 г кольору шампань, щоб створити пасту для моделювання. Розкачати його зватовшки 2 мм, накласти килимок для виготовлення мережива для формування текстури і вирізати серце.
17Покрити серце перламутровим блиском (спреєм).
18Замісити 1 кг цукрового тіста кольору слонової кістки з обрізками. При змішуванні двох відтінків цукрового тіста спочатку воно виглядає смугастим, але треба місити до досягнення рівного відтінку. Використати цю суміш для покриття нижнього ярусу. Додати 650 г квіткової пасти кольору слонової кістки до залишків пасти і використати її для покриття середнього ярусу. Додати до цих обрізків 450 г квіткової пасти кольору слонової кістки та покрити верхній ярус.
19До нижніх і верхніх ярусів притиснути вертикально прес-форму зигзаг, щоб вийшов відбиток.
20Їстівним клеєм закріпити серце збоку середнього ярусу. Зробити виїмки навколо серця маленьким кінцем інструмента з кулькою.
21Змастити виїмки їстівним клеєм і розташувати там їстівні перлини. Для забезпечення симетричного дизайну почати з нижньої точки серця і працювати в обидва боки.
22На нижній і верхній яруси за допомогою прес-форми нанести їстівний клей і закріпити на цих місцях перлини та крихітні золоті / срібні кульки.
23Видавити крапки насадкою №1 для завершення дизайну, розміченого прес-формою. Використовувати королівську глазур блідо-рожевого кольору (додати трошки барвника кольору паприки та бордо).
24Написати на ярликах: на верхньому - «ти і я» / «you and me», на середньому - «разом» / «always», на нижньому - «назавжди» / «forever».
25Вирізати ініціали для монограми, використовуючи обрізки квіткової пасти, з якої були зроблені серця. Прикріпити їх до серця їстівним клеєм і прикрасити крихітними золотими кульками.
26Пропустити стрічку довжиною 17 см через кожен з ярликів. Прикріпити ярлик до нижнього ярусу за допомогою королівської глазурі.
27Скріпити дюбелями й укласти торти, закріплюючи яруси королівською глазур'ю. Прикріпити ярлик на середньому рівні перш ніж розмістити верхній ярус.
28Нанести харчовий клей на верхній край торта. Спочатку розташувати найбільші перли, потім перли меншого розміру і далі, закінчуючи крихітними золотими та срібними кульками.
29За допомогою шаблону для торта визначити центр і вставити серце на верхній ярус.
30Закріпити останній ярлик, мереживні квіти та серця, використовуючи краплинку королівської глазурі позаду кожного елемента.
31Закріпити дві стрічки 15 мм навколо підставки для торту і стрічку 10 мм по місцю їхнього з'єднання в центрі. Зверху закріпити нитку перлів.
Весь декор зробити заздалегідь