курка з авокадо та томатним соусом
курка з авокадо та томатним соусом

Авокадо з курчам

  

4 Травня, 2019

Ingredients

Авокадо - 250 г

Лимон - 1 шт. (сік)

Курка - 0,8‑1 кг

Борошно - 3 ст. ложки

Паприка мелена - 2 ст. ложки

Сіль - 0,5 ч. ложки

Олія - 3 ст. ложки

ДЛЯ ТОМАТНОГО СОУСУ:

Часник - 1 зубчик

Цибуля шалот - 50 г

Селера - 50 г

Морква - 30 г

Помідори - 400 г

Олія - 2 ст. ложки

Вино сухе біле - 125 мл

Бульйон курячий - 375 мл

Сіль - 0,5 ч. ложки

Перець чорний мелений

Перець чилі - 1 стручок

Лимон - 0,5 шт. (цедра)

Directions

1Курку випатрати, ретельно вимити, обсушити паперовою серветкою. Вийняти кістки, залишити кісточки в крильцях і гомілках, тушку розрізати на рівні шматки.

2Змішати борошно, паприку та сіль. Обваляти в суміші шматочки курки.

3Олію нагріти в каструлі, обсмажити в ній шматочки курки.

ТОМАТНИЙ СОУС:

1Часник і цибулю-шалот очистити і дрібно нарізати. Селеру та моркву нарізати маленькими кубиками, помідори бланшувати, зняти шкірку, м'якоть нарізати великими шматками.

2У м'ясний сік, що виділився при смаженні курки, додати олію, нагріти, обсмажувати часник і цибулю шалот 2‑3 хвилини.

3У каструлю покласти моркву та селеру, знову обсмажувати 3‑4 хвилини.

4Додати помідори і тушкувати 4‑5 хвилин.

5Влити сухе вино та продовжувати тушкувати на сильному вогні, рідина має трохи випаруватися.

6Потім влити курячий бульйон і варити на слабкому вогні 25‑30 хвилин.

АВОКАДО З КУРЧАМ:

1Авокадо очистити, розрізати навпіл, видаливши кісточку. Кожну половину розрізати один раз уздовж і три рази впоперек. Рівні за величиною шматки полити лимонним соком і маринувати кілька хвилин.

2Коли м'ясо курки стане м'яким, покласти авокадо та варити 5‑6 хвилин на слабкому вогні, доки шматки не прогріються.

3Прикрасити нарізаною смужками цедрою лимона та подавати до столу з розсипчастим вареним рисом.

00:00