млинці
млинці

Млинці червоні (пшеничні)

  

7 Травня, 2019

Этюды о питании

Ingredients

Борошно пшеничне - 4 склянки

Молоко - 4 склянки

Масло вершкове - 50 г

Яйця - 3 шт.

Дріжджі - 20‑25 г

Цукор - 1 ч. ложка

Сіль

Directions

1ОПАРА: В емальовану каструлю всипати борошно, влити 2 склянки теплого молока, попередньо розвівши в ньому дріжджі. Все добре розмішати та поставити в тепле місце.

2Коли тісто підніметься, розмішати його дерев'яною ложкою, влити решту молока, всипати борошно та добре перемішати. Тісто знову поставити в тепле місце.

3Після того, як тісто знову підійде, в нього додати яєчні жовтки, розтерті з 2 ст. ложками розтопленого вершкового масла, цукром і сіллю. Все перемішати.

4Збити окремо яєчні білки. Додати їх в тісто та, обережно перемішавши, знову поставити в тепле місце на 15‑20 хвилин.

5Випікати млинці звичайним способом.

00:00