Гаспачо з кремом з пармезану
Гаспачо з кремом з пармезану

Гаспачо з кремом з пармезану

  

7 Травня, 2019

100 лучших рецептов украшения закусок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 2 hrs 30 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Помідори - 10 шт.

Огірки - 2 шт.

Перець болгарський солодкий - 1 шт.

Часник - 4‑5 зубчиків

Цибуля червона - 1 шт.

Оцет винний червоний - 4 ст. ложки

Вино сухе червоне - 50 мл

Петрушка - кілька гілочок

Сіль

Перець чорний мелений

Олія оливкова для змащування

ДЛЯ КРЕМУ:

Вершки 33% - 50 мл

Пармезан - 100 г

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Базилік - 1 пучок

Орегано - 0,5 ч. ложки

Directions

1Потовкти у ступці часник разом із сіллю.

2Змастити перець оливковою олією. Запікати в духовці 10 хвилин при 200°С. Видалити шкірку та насіння.

3Дрібно нарізати очищену цибулю, змішати з часником. Залити оцтом.

4Зробити на кожному помідорі надріз хрест-навхрест, залити окропом на 1 хвилину. Зняти шкірку, видалити насіння.

5Очистити огірки, нарізати дрібними кубиками.

6З'єднати овочі, перемішати. Подрібнити блендером. В останню чергу додати цибулю з оцтом і часником, рубану петрушку. Посолити, поперчити. Поставити в холодильник на 2 години.

7Подавати у склянках, розбавляючи червоним вином.

8КРЕМ: Розігріти вершки в сотейнику, додати тертий пармезан. Нагрівати, доки вершки не загуснуть.

9Викласти крем поверх гаспачо. Посипати сушеним орегано, прикрасити гілочкою базиліку.

ЧАС: 30 хвилин + 2 години на охолодження

00:00