фрикадельки
фрикадельки

Фрикадельки курячі з ріпою (кокабу то торініку)

    

10 Травня, 2019

50 рецептов японской кухни

Ingredients

Курка - 400 г фаршу

Гриби сушені - 1 шт.

Яйця - 1 шт.

Крохмаль - 2 ч. ложки

Імбир тертий - 1 ч. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Горілка - 2 ч. ложки

Цукор - 1 ч. ложка

Соєвий соус - 1 ч. ложка

Ріпа з листям - 6‑8 шт. невеликих або

Шпинат свіжий - 100 г

ДЛЯ СОУСУ:

Дасі (бульйон) - 2,3 склянки

Вино десертне - 1 ст. ложка

Сіль - 0,5 ч. ложки

Цукор - 1 ст. ложка

Соєвий соус - 1 ст. ложка

ДЛЯ ДЕКОРУ:

Лимон - 0,5 шт. (шкірка)

Directions

1Замочити гриб в теплій воді з дрібкою цукру на 15‑20 хвилин. Потім промити його холодною водою, віджати зайву рідину та дрібно нарізати.

2Змішати в мисці курячий фарш, яйце, крохмаль, шматочки гриба, додати імбир, сіль, горілку, цукор і соєвий соус і зробити 10‑12 фрикадельок.

3Почистити та нарізати ріпу.

4Відібрати 12‑15 листочків ріпи та прокип'ятити в солоній воді 30 секунд, щоб вони не втратили колір, обсушити та нарізати.

5СОУС: Змішати в глибокій каструлі дасі, вино, соєвий соус, сіль і цукор і, помішуючи, довести до кипіння.

6Покласти в соус фрикадельки, дати закипіти і тушкувати на слабкому вогні до напівготовності.

7Додати шматочки ріпи, щільно закрити кришкою і тушкувати ще 10‑15 хвилин.

8В останню хвилину додати листя.

9Перед подачею на стіл нарізати шкірку лимона ромбиками та прикрасити готову страву.

00:00