Салат зелений з сирними крутонами
салати дитяче, з черствого хлібу
13 Травня, 2019
Школа гастронома 2011 №13 (183) Июль
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Салат корн - 50 г
Салат-латук - 1 качан
Огірки - 2 шт. невеликих
Креветки очищені та відварені - 150 г
Сир пармезан - 50 г
ДЛЯ КРУТОНІВ:
Хліб білий вчорашній - 3 шматки
Сир пармезан - 25 г
Олія - 1 ст. ложка + для змащування
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Йогурт натуральний - 150 мл
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Часник - 1 зубчик
Соус табаско - кілька крапель
Цукор - 0,5 ч. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Directions
1КРУТОНИ: Нарізати хліб кубиками зі стороною приблизно 1,5 см. Пармезан натерти на дрібній тертці. Помістити кубики на добре змащене маслом деко, скропити 1 ст. ложкою олії та посипати тертим пармезаном. Поставити в розігріту до 200°C духовку на 10 хвилин.
2ЗАПРАВКА: Часник очистити і подрібнити. Змішати йогурт з лимонним соком, часником, соусом табаско та цукром. Приправити сіллю і добре перемішати.
3Салатне листя вимити, обсушити. Листочки корну залишити як є. Листя латуку крупно нарвати руками. Помістити всю зелень в салатницю, додати половину приготовленої заправки, ретельно перемішати.
4Огірочки вимити та за допомогою овочечистки нарізати стрічками.
5Так само нарізати пармезан.
6Додати до зелені креветки, огіркові та пармезанові стрічки. Дуже акуратно перемішати. Влити заправку. Зверху посипати крутонами та свіжомеленим чорним перцем.