Ingredients
Сир ковбасний копчений - 300 г
Борошно пшеничне - 2,5 склянки
Олія - 7 ст. ложок + для змащування дека
Сіль - 0,5 ч. ложки
Дріжджі сухі - 1,5 ч. ложки
Молоко або вода - 0,75 склянки
Цукор - 2 ч. ложки
Часник - 1 зубчик
Гірчиця - 1 ст. ложка
ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ:
Яйця - 1 шт. або 1 жовток
Масло вершкове
ДЛЯ ПОСИПКИ:
Кунжут
Насіння соняшнику або
Мак
Directions
1Сир натерти на дрібній тертці та розтерти з борошном, всипати сіль, влити олію.
2У теплій воді або молоці розвести дріжджі, додати цукор. Почекати, коли з'явиться піна.
3Влити розведені дріжджі у борошно та замісити м'яке, але не липке тісто (від рук має відставати, але при цьому не бути крутим). За необхідності підсипати трохи борошна або підлити води (варіант - олії). Додати пропущений через прес часник (або кубик часнику) та гірчицю, ретельно вимішати.
4З тіста сформувати невеликі кульки та викласти на змащене олією деко. Верх булочок змастити збитим яйцем або жовтком і посипати кунжутом, маком або подрібненими соняшниковим насінням. Дати булочкам постояти доки їх розмір не збільшиться вдвічі.
5Випікати в попередньо розігрітій до 180-200°С духовці до зарум'янювання 35‑40 хвилин.
6Гарячі булочки змастити вершковим маслом, накрити рушником і залишити «відпочити» на 0,5‑1 годину.