Булочки з ковбасним сиром
Булочки з ковбасним сиром

Булочки з ковбасним сиром / Мої булочки

    

17 Травня, 2019

Секреты кухни (Толока) 2008 №1 (5) Январь - Пироги да булки

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 7 порцій

Ingredients

Сир ковбасний копчений - 300 г

Борошно пшеничне - 2,5 склянки

Олія - 7 ст. ложок + для змащування дека

Сіль - 0,5 ч. ложки

Дріжджі сухі - 1,5 ч. ложки

Молоко або вода - 0,75 склянки

Цукор - 2 ч. ложки

Часник - 1 зубчик

Гірчиця - 1 ст. ложка

ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ:

Яйця - 1 шт. або 1 жовток

Масло вершкове

ДЛЯ ПОСИПКИ:

Кунжут

Насіння соняшнику або

Мак

Directions

1Сир натерти на дрібній тертці та розтерти з борошном, всипати сіль, влити олію.

2У теплій воді або молоці розвести дріжджі, додати цукор. Почекати, коли з'явиться піна.

3Влити розведені дріжджі у борошно та замісити м'яке, але не липке тісто (від рук має відставати, але при цьому не бути крутим). За необхідності підсипати трохи борошна або підлити води (варіант - олії). Додати пропущений через прес часник (або кубик часнику) та гірчицю, ретельно вимішати.

4З тіста сформувати невеликі кульки та викласти на змащене олією деко. Верх булочок змастити збитим яйцем або жовтком і посипати кунжутом, маком або подрібненими соняшниковим насінням. Дати булочкам постояти доки їх розмір не збільшиться вдвічі.

5Випікати в попередньо розігрітій до 180-200°С духовці до зарум'янювання 35‑40 хвилин.

6Гарячі булочки змастити вершковим маслом, накрити рушником і залишити «відпочити» на 0,5‑1 годину.

00:00