Заєць в сметані

    

20 Листопада, 2016

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Заєць - 3-4 кг

Сало свиняче - 150-200 г

Сметана густа - 0,5 л

Свинячий жир - 2 ст. ложки

Сіль

Directions

1З зайця зняти шкірку, випатрати. Печінку, легені, серце відкласти для паштету. Передню частину відрізати, задню з ніжками залишити. Добре промити в декількох водах.

2Очищені шматки покласти на кілька днів в морозильник або вимочувати кілька днів у холодній, злегка підкисленій оцтом воді, воду щодня міняти.

3Підготовлену задню частину зайця нашпигувати свинячим салом, нарізаним кубиками. Замість цього можна сало тонкими шматками викласти на дно жаровні і покрити салом зайця зверху. Смажити в дуже гарячій духовці, поки не зарум'яниться, періодично перевертаючи. Коли заєць зарум'яниться з усіх боків, зменшити вогонь і підлити води, продовжуючи періодично перевертати і підливати водою.

4Коли заєць зовсім буде готовий (м'ясо буде легко відставати від кісток), влити сметану і смажити в ній ще 10 хвилин.

5Подавати з картоплею, макаронними виробами, буряком, брусницею.

00:00