соус ткемалі
соус ткемалі

Соус ткемалі (з м’ятою)

  ,

23 Травня, 2019

111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)

Ingredients

Слива ткемалі - 1 кг

Вода - 0,25 склянки

Часник - 1 головка

Кріп сухий - 2 ст. ложки

Коріандр - 3 ч. ложки

Перець червоний мелений - 1,5 ч. ложки

М'ята суха - 2 ч. ложки

Сіль

Олія (для зберігання)

Directions

1Сливи ткемалі розрізати навпіл, покласти в емальований посуд, підлити води та варити на повільному вогні, доки не відокремиться шкірка і не відстануть кісточки.

2Потім масу відкинути на друшляк, протерти крізь сито та розбавити відваром, додати товчену зелень кінзи, червоний перець, часник, сіль, кріп, ретельно перемішати та прогрівати 5 хвилин. Готовий соус повинен мати консистенцію сметани.

3Для подальшого зберігання можна розлити соус в пляшки, залити кожну зверху 1 ст. ложкою олії, герметично закупорити і через добу залити сургучем.

00:00