111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Ingredients
Слива ткемалі - 1 кг
Вода - 0,25 склянки
Часник - 1 головка
Кріп сухий - 2 ст. ложки
Коріандр - 3 ч. ложки
Перець червоний мелений - 1,5 ч. ложки
М'ята суха - 2 ч. ложки
Сіль
Олія (для зберігання)
Directions
1Сливи ткемалі розрізати навпіл, покласти в емальований посуд, підлити води та варити на повільному вогні, доки не відокремиться шкірка і не відстануть кісточки.
2Потім масу відкинути на друшляк, протерти крізь сито та розбавити відваром, додати товчену зелень кінзи, червоний перець, часник, сіль, кріп, ретельно перемішати та прогрівати 5 хвилин. Готовий соус повинен мати консистенцію сметани.
3Для подальшого зберігання можна розлити соус в пляшки, залити кожну зверху 1 ст. ложкою олії, герметично закупорити і через добу залити сургучем.