Салат з морських гребінців з огірковим соусом
салати, страви з морепродуктів
26 Травня, 2019
Школа гастронома 2008 №13 (111) Июль
- Cook: 30 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Морські гребінці свіжі - 6 шт.
Паприка солодка - 1 ст. ложка
Перець каєнський - 0,25 ч. ложки
Зіра - 0,25 ч. ложки
Кориця мелена - 0,25 ч. ложки
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Суміш салатного листя - для декору
ДЛЯ СОУСУ:
Огірки - 2 шт. середнього розміру
Йогурт натуральний - 200 мл
М'ята свіжа - 6‑7 листочків
Сіль
Directions
1Огірки нарізати тонкими кружальцями, опустити в сотейник з киплячою водою на 2 хвилини, потім відкинути на друшляк і дати повністю охолонути.
2СОУС: 2/3 огірків помістити в чашу блендера, додати йогурт, промите листя м'яти. Подрібнити в пюре. Перекласти в миску, посолити, поперчити за смаком, перемішати та поставити в холодильник.
3Потовкти у ступці паприку, каєнський перець, зіру і корицю з невеликою кількістю солі та чорного перцю.
4Гребінці ретельно обсушити паперовими серветками та викласти на тарілку. Присипати їх сумішшю приправ, втираючи її пальцями у м'якоть. Додати оливкову олію та перемішати. Посолити, поперчити за смаком і ще раз перемішати.
5Розжарити сковороду й обсмажити гребінці на сильному вогні, по 1‑2 хвилини з кожного боку. Зняти з вогню і дати постояти 5 хвилин.
6Розкласти по порційних тарілках кружальця огірків, що залишилися, приправити їх сіллю та перцем. Зверху викласти гребінці, прикрасити салатним листям. Окремо подати огірковий соус.