Када (дріжджова на кефірі)
солодка випічка грузинська кухня духовка
31 Травня, 2019
100 лучших рецептов домашней выпечки (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 1 hr
- Yields: 6 порцій
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 500 г
Яйця - 2 жовтки
Кефір - 200 мл
Масло вершкове - 250 г
Дріжджі сухі - 10 г
Вода тепла - 150 мл
Сіль - 0,5 ч. ложки
Цукор - 1 ч. ложка
Сода - 1 щіпка
Олія для змащування форми
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Борошно - 200 г
Цукрова пудра - 200 г
Ванільний цукор - 10 г
Масло вершкове - 80 г
Directions
1Розвести дріжджі в теплій воді, додати цукор. Всипати борошно, постійно помішуючи. Влити розтоплене вершкове масло (200 г) та кефір. Додати соду, посолити. Добре вимісити тісто. Прикрити рушником, поставити в тепло на 25‑30 хвилин.
2НАЧИНКА: Просіяти борошно, додати цукрову пудру та ванільний цукор, перемішати. Влити розтоплене вершкове масло. Перетерти руками в крихту.
3Розділити тісто на 2 частини. Розкачати кожен шматок в пласт завтовшки 1,5‑2 мм. Змастити розтопленим вершковим маслом. Скласти пласт вдвічі, знову розкачати та змастити маслом. Повторити цю процедуру 4‑5 разів.
4Викласти начинку на розкатаний корж. Згорнути тісто рулетом, покласти рулет швом вниз на змащене олією деко. Проколоти виделкою в декількох місцях. Змастити яєчними жовтками.
5Випікати 30‑35 хвилин при 200°С.