Енчіладос курячо-грибний в соусі чилі для любителів погарячіше
страви з грибів, страви з птиці мексиканська кухня духовка
15 Червня, 2019
Ingredients
Курка - 4 філе грудок
Сир - 150 г швейцарського + 100 г пармезану
Гриби будь-які - 300 г
Олія оливкова
Піта або великі прісні коржі - 4 шт.
Зелень
ДЛЯ СОУСУ:
Цибуля - 2 шт. великі
Часник - 3 зубчики
Чилі порошок - 2 ст. ложки або
Перець зелений гіркий - 1 стручок
Коріандр мелений - 2 ч. ложки
Сіль - 0,5 ч. ложки
Цукор - 2 ч. ложки
Соус томатний готовий або томатна паста - 250 г
Вода - 50 г
Directions
1Цибулю дрібно нарізати, часник вичавити через прес. Змішати чилі, коріандр, сіль і цукор. Змішати воду з томатним соусом.
2Курку та гриби подрібнити і трохи обсмажити на оливковій олії на сильному вогні.
3Додати цибулю, продовжувати обсмажувати 5 хвилин.
4Потім додати часник і суміш спецій, тримати на вогні ще 30 секунд, постійно помішуючи, щоб курка і гриби вкрилися спеціями.
5Вилити томатний соус, зменшити вогонь і варити 10 хвилин.
6На миску помістити друшляк і викласти туди всю курку, щоб соус максимально стік у миску. Дати курці та грибам повністю охолонути. Соус поки відставити.
7Натерти сир на крупній тертці. Зелень дрібно нарізати.
8Розігріти духовку до 180°С. У форму для запікання вилити трохи соусу.
9У курячо-грибну начинку додати швейцарського сиру, всипати зелень, розділити все на 4 частини.
10Кожну частину начинки помістити на один корж. Загорнути конвертом, укласти на дно форми швом вниз. Зверху вилити залишки соусу та посипати сиром пармезан.
11Обернути форму фольгою і запікати 25 хвилин на середньому вогні.
12Видалити фольгу й одразу подавати до столу.