Енчіладос курячо-грибний в соусі чилі для любителів погарячіше
Енчіладос курячо-грибний в соусі чилі для любителів погарячіше

Енчіладос курячо-грибний в соусі чилі для любителів погарячіше

  ,     

15 Червня, 2019

Ingredients

Курка - 4 філе грудок

Сир - 150 г швейцарського + 100 г пармезану

Гриби будь-які - 300 г

Олія оливкова

Піта або великі прісні коржі - 4 шт.

Зелень

ДЛЯ СОУСУ:

Цибуля - 2 шт. великі

Часник - 3 зубчики

Чилі порошок - 2 ст. ложки або

Перець зелений гіркий - 1 стручок

Коріандр мелений - 2 ч. ложки

Сіль - 0,5 ч. ложки

Цукор - 2 ч. ложки

Соус томатний готовий або томатна паста - 250 г

Вода - 50 г

Directions

1Цибулю дрібно нарізати, часник вичавити через прес. Змішати чилі, коріандр, сіль і цукор. Змішати воду з томатним соусом.

2Курку та гриби подрібнити і трохи обсмажити на оливковій олії на сильному вогні.

3Додати цибулю, продовжувати обсмажувати 5 хвилин.

4Потім додати часник і суміш спецій, тримати на вогні ще 30 секунд, постійно помішуючи, щоб курка і гриби вкрилися спеціями.

5Вилити томатний соус, зменшити вогонь і варити 10 хвилин.

6На миску помістити друшляк і викласти туди всю курку, щоб соус максимально стік у миску. Дати курці та грибам повністю охолонути. Соус поки відставити.

7Натерти сир на крупній тертці. Зелень дрібно нарізати.

8Розігріти духовку до 180°С. У форму для запікання вилити трохи соусу.

9У курячо-грибну начинку додати швейцарського сиру, всипати зелень, розділити все на 4 частини.

10Кожну частину начинки помістити на один корж. Загорнути конвертом, укласти на дно форми швом вниз. Зверху вилити залишки соусу та посипати сиром пармезан.

11Обернути форму фольгою і запікати 25 хвилин на середньому вогні.

12Видалити фольгу й одразу подавати до столу.

00:00