млинці
млинці

Млинці царські

  

16 Червня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Этюды о питании

Ingredients

Борошно пшеничне - 2 склянки / 5 склянок

Молоко - 500 мл / 4 склянки

Вершки густі - 100 г / 1,5 склянки

Масло вершкове - 50 г / 200 г

Яйця - 5 шт./ 6 шт.

Дріжджі - 30 г сухих / 50 г

Цукор - 2 ст. ложки

Сіль - 1 ч. ложка / не більше 1 ст. ложки

Олія - 50 мл

Directions

ВАРІАНТ 1:

1У половині теплого молока розвести дріжджі, покласти трохи борошна, щоб утворилася рідка опара, накрити рушником, поставити піднятися в тепле місце.

2Коли опара підніметься, влити в неї решту теплого молока, додати сіль, цукор, розтоплене вершкове масло, жовтки, розмішати та всипати решту борошна, щоб вийшло рідке тісто. Дати ще піднятися.

3Додати вершки та збиті в густу піну білки.

4Коли тісто знову підніметься, випікати млинці на олії.

5Подавати зі слабосоленою червоною рибою або ікрою.

ВАРІАНТ 2:

1Приготувати опару з 3 склянок борошна, 3 склянок молока і дріжджів.

2Коли тісто підніметься, розмішати його дерев'яною ложкою, влити решту молока, всипати борошно і добре перемішати. Тісто знову поставити в тепле місце.

3Після того, як тісто знову підійде, в нього додати яєчні жовтки, розтерті з 2 ст. ложками розтопленого вершкового масла, цукром, сіллю. Все перемішати.

4Збити окремо вершки та яєчні білки. Додати їх в тісто і, обережно перемішавши, знову поставити в тепле місце на 15‑20 хвилин.

5Випікати млинці звичайним способом.

00:00