Млинці царські
16 Червня, 2019
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Этюды о питании
Ingredients
Борошно пшеничне - 2 склянки / 5 склянок
Молоко - 500 мл / 4 склянки
Вершки густі - 100 г / 1,5 склянки
Масло вершкове - 50 г / 200 г
Яйця - 5 шт./ 6 шт.
Дріжджі - 30 г сухих / 50 г
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ч. ложка / не більше 1 ст. ложки
Олія - 50 мл
Directions
ВАРІАНТ 1:
1У половині теплого молока розвести дріжджі, покласти трохи борошна, щоб утворилася рідка опара, накрити рушником, поставити піднятися в тепле місце.
2Коли опара підніметься, влити в неї решту теплого молока, додати сіль, цукор, розтоплене вершкове масло, жовтки, розмішати та всипати решту борошна, щоб вийшло рідке тісто. Дати ще піднятися.
3Додати вершки та збиті в густу піну білки.
4Коли тісто знову підніметься, випікати млинці на олії.
5Подавати зі слабосоленою червоною рибою або ікрою.
ВАРІАНТ 2:
1Приготувати опару з 3 склянок борошна, 3 склянок молока і дріжджів.
2Коли тісто підніметься, розмішати його дерев'яною ложкою, влити решту молока, всипати борошно і добре перемішати. Тісто знову поставити в тепле місце.
3Після того, як тісто знову підійде, в нього додати яєчні жовтки, розтерті з 2 ст. ложками розтопленого вершкового масла, цукром, сіллю. Все перемішати.
4Збити окремо вершки та яєчні білки. Додати їх в тісто і, обережно перемішавши, знову поставити в тепле місце на 15‑20 хвилин.
5Випікати млинці звичайним способом.