1Очищені від шкаралупи горіхи висипати рівним шаром на деко та поставити в духовку, щоб горіхи трохи підсохли.
2Потім трохи остудити горіхи та видалити тонку шкірку. Ядерця подрібнити в ступці, щоб вийшли невеликі шматочки.
3У каструлю влити воду, довести до кипіння, всипати цукор, додати мед і варити 10 хвилин.
4У киплячий сироп покласти горіхи та ванільний цукор, перемішати і варити ще 8‑10 хвилин.
5Масу викласти на змочену холодною водою дерев'яну дошку або вощений папір, розрівняти широким ножем або мокрою качалкою в пласт завтовшки 0,5‑1 см і дати трохи застигнути.
6Нарізати козинаки будь-якими фігурками (квадратиками, ромбами, трикутниками), посипати цукровою пудрою, викласти гіркою на блюдо або у вазочку та подати до столу.