Млинці прісні на дріжджах
Млинці прісні на дріжджах

Млинці прісні на дріжджах

  

24 Червня, 2019

Телек 2016 Спецвыпуск №2 (207)/С Блины, блинчики и оладьи

  • Cook: 3 hrs
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Борошно пшеничне - 100 г

Яйця - 2 шт.

Молоко - 200 мл

Цукор - 20 г

Дріжджі сухі - 5 г

Олія - 50 мл

Вода - 150 мл

Сіль - 1/3 ч. ложки

Directions

1У теплій воді (35‑40°С) розчинити 1 ч. ложку цукру та дріжджі, залишити на 15 хвилин.

2Яйце збити з залишками цукру та сіллю до піни.

3Додати олію, молоко, борошно та воду з дріжджами. Перемішати так, щоб не залишилося грудочок, накрити рушником і поставити в тепле місце на 40‑50 хвилин.

4Тісто, що піднялося, добре перемішати і поставити ще раз підніматися на 40‑50 хвилин. Готове тісто перемішувати не потрібно.

5Сковороду добре розігріти, змастити тонким шаром олії та смажити млинці, обережно зачерпуючи тісто ополоником і рівномірно розподіляючи його по сковороді. Як тільки нижня сторона млинця підсохне, перевернути і смажити іншу сторону.

6Прісні млинці призначені для приготування страв з несолодкою начинкою - овочевою, м'ясною або рибною. Але можна подавати їх як самостійну страву з солодкими соусами, варенням, джемом або морозивом.

00:00

Nutrition Facts

Calories202 кКал на 100 г