Салат з філе горбуші гарячого копчення та солодким перцем
30 Червня, 2019
Школа кулинара 2015 №15 Июль
Ingredients
Картопля варена - 4‑5 шт.
Перець солодкий жовтий - 1 шт.
Хрін - 2 кореня
Зелена цибуля - 25 г
Огірки солоні - 2 шт.
Горбуша гарячого копчення - 320 г
Майонез легкий - 4 ст. ложки
Перець чорний мелений
Сіль
Петрушка - свіжа зелень
ДЛЯ ГОСТРОЇ ЗАПРАВКИ:
Олія
Оцет
Гірчиця готова
Яйця - жовтки сирі
Directions
1Акуратно нарізати філе горбуші невеликими кубиками. Відкласти для подачі 50 г філе.
2Зелену цибулю нарізати маленькими кільцями. Нарізати заздалегідь відварену й остиглу картоплю скибочками. Солодкий перець без серцевини нарізати скибочками, солоні огірки - напівколами. Корінь хрону натерти на дрібній тертці.
3Все з'єднати в невеликій глибокій ємності, заправити легким майонезом, поперчити, посолити (за бажання), перемішати.
4Для гостроти смаку можна заправити ГОСТРОЮ ЗАПРАВКОЮ з олії, оцту, готової гірчиці та сирих жовтків.
5Дати настоятися заправленому салату 1 годину.
6Відкладене філе горбуші нарізати невеликими скибочками та скласти з них прикрасу у вигляді квітки.
7При подачі посипати салат кільцями зеленої цибулі й оформити «квіткою» з горбуші та свіжою зеленню. Для прикрашання можна використовувати скибочки свіжих або солоних овочів, дольки крутого яйця, маслини, оливки, салатне листя, гілочки кропу або селери. Подавати салат охолодженим.