1Вишню бажано впорядкувати за розміром, видалити неякісну, зрізати плодоніжки, промити під струменем води, розкинути на шматку тканини або паперу, щоб висохла.
2СОНЯЧНЕ СУШІННЯ: Вишню насипати тонким шаром в фанерні або металеві, застелені папером ящики (листи). Сушити, час від часу перемішуючи. Тривалість сушіння приблизно 3‑5 діб.
3СУШІННЯ В РОСІЙСЬКІЙ ПЕЧІ: Температура на початку сушіння має бути не більше 50°С, щоб вишні не запарилися, потім її можна підвищити до 70°С, часто перемішуючи плоди. Остаточно досушувати при 55°С. Сушіння триває 2 доби.
4СУШІННЯ В ДУХОВЦІ: Спочатку температура має бути 55°С, а в кінці 75°С. Тривалість сушіння 12 годин.
5З 10 кг свіжих вишень виходить 2 кг сушених. В основному, сушена вишня використовується для компотів.