Вишня сушена
Вишня сушена

Вишня сушена

    

7 Липня, 2019

Консервирование яблок, груш, вишен

Ingredients

Вишня

Directions

1Вишню бажано впорядкувати за розміром, видалити неякісну, зрізати плодоніжки, промити під струменем води, розкинути на шматку тканини або паперу, щоб висохла.

2СОНЯЧНЕ СУШІННЯ: Вишню насипати тонким шаром в фанерні або металеві, застелені папером ящики (листи). Сушити, час від часу перемішуючи. Тривалість сушіння приблизно 3‑5 діб.

3СУШІННЯ В РОСІЙСЬКІЙ ПЕЧІ: Температура на початку сушіння має бути не більше 50°С, щоб вишні не запарилися, потім її можна підвищити до 70°С, часто перемішуючи плоди. Остаточно досушувати при 55°С. Сушіння триває 2 доби.

4СУШІННЯ В ДУХОВЦІ: Спочатку температура має бути 55°С, а в кінці 75°С. Тривалість сушіння 12 годин.

5З 10 кг свіжих вишень виходить 2 кг сушених. В основному, сушена вишня використовується для компотів.

00:00