Груші у ромі консервація 13 Липня, 2019 100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов) Cook: 40 mins Yields: 1,2 л Ingredients Груші - 600 г Лимони - 1 шт. Цукор - 200 г Ром білий - 300 мл Ваніль - 1 стручок М'ята - жменя листя Directions 1Натерти цедру лимона на дрібній тертці. Вичавити з лимона сік. 2Влити в каструлю 150 мл рому, додати сік і цедру лимона. Поставити на вогонь, довести до кипіння. 3Додати цукор, листя м'яти, ваніль. Варити на середньому вогні 7 хвилин. 4Очистити груші від шкірки та плодоніжок. За бажання хвостики можна залишити. 5Покласти груші в каструлю з сиропом, довести до кипіння, варити 7 хвилин на середньому вогні. 6Додати ще 150 мл рому та варити 3 хвилини. Витягти стручок ванілі. 7Розкласти груші в стерилізовані банки. Залити гарячим сиропом. Дати охолонути при кімнатній температурі. Закупорити кришками. 8Зберігати в прохолодному темному місці. 00:00