Груші у ромі
Груші у ромі

Груші у ромі

  

13 Липня, 2019

100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 40 mins
  • Yields: 1,2 л

Ingredients

Груші - 600 г

Лимони - 1 шт.

Цукор - 200 г

Ром білий - 300 мл

Ваніль - 1 стручок

М'ята - жменя листя

Directions

1Натерти цедру лимона на дрібній тертці. Вичавити з лимона сік.

2Влити в каструлю 150 мл рому, додати сік і цедру лимона. Поставити на вогонь, довести до кипіння.

3Додати цукор, листя м'яти, ваніль. Варити на середньому вогні 7 хвилин.

4Очистити груші від шкірки та плодоніжок. За бажання хвостики можна залишити.

5Покласти груші в каструлю з сиропом, довести до кипіння, варити 7 хвилин на середньому вогні.

6Додати ще 150 мл рому та варити 3 хвилини. Витягти стручок ванілі.

7Розкласти груші в стерилізовані банки. Залити гарячим сиропом. Дати охолонути при кімнатній температурі. Закупорити кришками.

8Зберігати в прохолодному темному місці.

00:00