1Свіже листя смородини покласти в бутиль і залити 15 л холодної кип'яченої води.
2Зрізати тонкий шар цедри з лимонів. М'якоть, попередньо очищену від шкірки та кісточок, нарізати разом з цедрою. Покласти в бутиль. Додати цукор і поставити з тепле місце, найкраще просто на сонце. Кожен день бутиль потрібно кілька разів добре струшувати.
3Коли цукор повністю розчиниться, додати дріжджі.
4Через 3 години після початку бродіння бутель перенести в холодне місце. Необхідно стежити, щоб напій не замерз, і витримати його 7 діб.
5Потім процідити напій через полотно і розлити по пляшках. Добре закупорити, засмолити та покласти пляшки горизонтально в міцний ящик, наприклад, залізний. Ящик можна зберігати в погребі на льоду або в нижній частині холодильника, але тільки не в морозилці.