Пиріг медовий з фініками солодка випічка висококалорійне, духовка 21 Липня, 2019 Готовим с медом (Семь поварят) Cook: 1 hr 15 mins Yields: 6 порцій Ingredients Борошно пшеничне - 300 г Масло вершкове - 50 г Мед - 150 г Фініки в'ялені - 150 г Яйця - 1 шт. Цукор - 75 г Мускатний горіх тертий - 0,25 ч. ложки Кардамон - 0,25 ч. ложки Мигдаль - 100 г Молоко - 3‑4 ст. ложки Розпушувач для тіста - 1 ч. ложка Вишня - 8 ягід Сіль - 1 щіпка Directions 1Масло розтопити, додати мед, прогріти, потім масу охолодити. 2Яйце збити з цукром, додати прянощі та сіль, медову масу, дрібно нарізані фініки та рубаний мигдаль (кілька горішків відкласти для оформлення), перемішати. 3Борошно просіяти, змішати з розпушувачем, влити молоко і додати суміш до яєчно-медової маси. Вимішувати тісто, доки воно не почне опадати з ложки. 4У форму, змащену маслом, укласти тісто, зверху покласти вишню і розрізаний навпіл мигдаль. Випікати пиріг 50‑60 хвилин при 180°С. 5Готовий пиріг трохи остудити у формі, потім викласти на блюдо й охолодити. 6При подачі розрізати на порції. 00:00