Ingredients
Гриби - 1 кг підготовлених
Вода - 200 г
Сіль - 20 г
Перець духмяний - 5 горошин
Гвоздика - 3 бутони
Лавровий лист - 2 шт.
Бодян - 3 шт.
Кориця - 1 шматочок ламаної
Оцтова есенція - 7 г
ДЛЯ ОБРОБКИ / ЗБЕРІГАННЯ
Сіль - 10 г
Лимонна кислота - 2 г
Directions
1Свіжі гриби відсортувати, ретельно вимити й очистити. Щоб вони не потемнішали від контакту з повітрям, їх помістити в холодну підкислену і підсолену воду.
2Після обробки гриби викласти в каструлю з невеликою кількістю гарячої води і варити на повільному вогні: капелюшки - 10 хвилин, а ніжки - 20 хвилин. Спочатку вода буде змочувати тільки нижній шар грибів. По мірі нагрівання гриби виділяють сік і через деякий час повністю покриються рідиною. Так варити гриби можна тільки тоді, коли їх небагато або їх чистять кілька людей. В іншому випадку цього робити не можна, тому що перша порція перетравиться, а остання не довариться.
3У процесі варіння додати сіль і спеції. Прянощі можна укласти на дно підготовлених банок.
4Після відварювання гриби відкинути на друшляк або на решето.
5ВАРІАНТ 1: Гриби, відокремлені від рідини, викласти в емальовану каструлю і додати оцтову есенцію. Необхідну кількість есенції розбавити рідиною, в якій варилися гриби, і рівномірно полити цим розчином викладені в емальовану каструлю гриби, перемішати і гарячими укласти в підготовлені банки. Гриби в банках мають бути покриті рідиною.
6ВАРІАНТ 2: Банки наповнити грибами наполовину. Оцтову есенцію налити безпосередньо в наповнені до половини банки з розрахунку 7 г на банку 1 л, потім укласти інші гриби, залити рідиною, в якій вони варилися.
7Наповнені банки накрити прокип'яченими лакованими кришками і поставити в каструлю з водою, нагрітою до 50°С, для стерилізації. Час стерилізації при 100°С: для банок 0,5 л - 40 хвилин, 1 л - 50 хвилин.
8Після обробки банки герметично закупорити, перевенруть вниз шийкою й охолодити.
Консервовані гриби не рекомендується зберігати більше 1 року.