Гювеч по-болгарськи
25 Серпня, 2019
100 лучших рецептов домашних заготовок (Кулинария. 100 лучших рецептов)
- Cook: 3 hrs
- Yields: 5-6 л
Ingredients
Свинина нежирна - 1 кг
Яловичина - 1 кг філе
Капуста білокачанна - 500 г
Кабачки - 1 кг
Картопля - 1 кг
Баклажани - 500 г
Перець болгарський - 500 г
Цибуля ріпчаста - 500 г
Олія
Бульйон м'ясний - 500 мл
Петрушка сушена - 2 ст. ложки
Cіль
СПЕЦІЇ НА 1 БАНКУ:
Перець чорний - 2 горошини
Гвоздика - 1 бутон
Часник - 3 зубчики,
Лавровий лист - 1 шт.
Directions
1Нарізати м'ясо шматочками 2‑3 см.
2Нашаткувати капусту соломкою. Очистити кабачки, картоплю та баклажани, нарізати соломкою. Нарізати перець соломкою. Очистити цибулю, нашаткувати соломкою.
3Обсмажити свинину на сковороді на гарячій олії до золотистого кольору.
4Додати яловичину, обсмажити з усіх боків до повного википання сукровиці.
5Додати до м'яса цибулю, смажити 5‑7 хвилин.
6Додати всі інші овочі. Тушкувати під кришкою 30 хвилин.
7Додати бульйон, петрушку, посолити і тушкувати на повільному вогні 2 години.
8У стерилізовані банки розкласти чорний перець, рубаний часник і лавровий лист. Розлити киплячий гювеч і закатати.
9Зберігати після охолодження в темному прохолодному місці не більше 3 місяців.