Бараняча нога, фарширована сулугуні
Бараняча нога, фарширована сулугуні

Бараняча нога, фарширована сулугуні

      

9 Вересня, 2019

Грузинская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Баранина - 1,5‑2 кг окосту, задня нога молодого баранчика

Сир сулугуні - 300 г

Оливки та маслини з кісточками - 8‑10 шт.

Цибуля ріпчаста - 4 шт.

Часник - 2 зубчики

Бульйон м'ясний - 1 склянка

Вино сухе біле - 1 склянка

Сметана - 0,5 склянки

Олія - 3 ст. ложки

Базилік - 1 пучок

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1З окосту вирізати кістку, м'якоть укласти розрізом вгору, посипати рубаним базиліком і тертим сиром. Краї розрізу з'єднати, м'ясо обв'язати шпагатом, посолити, поперчити та укласти в жаровню з розігрітою олією.

2Цибулю та часник розрізати впоперек навпіл, обсмажити з боку зрізу та викласти в жаровню. Додати оливки та маслини.

3Запікати м'ясо в духовці при 240°С, періодично поливаючи бульйоном і вином.

4Готове м'ясо викласти на блюдо, навколо розкласти тушковані цибулю, часник, оливки, маслини.

5СОУС: У сік, що вийшов при тушкуіванні м'яса, додати сметану, сіль, перець, довести до кипіння. Подавати соус окремо.

00:00