Бурекас - єврейські пиріжки
Бурекас - єврейські пиріжки

Бурекас по-єрусалимськи

  ,     

12 Вересня, 2019

300 рецептов. Блюда из духовки
Иерусалимская трапеза 3000 лет

Ingredients

Борошно - 3,5 склянки

Маргарин без солі - 200 г

Оцет - 2 ст. ложки

Йогурт, кисляк або кефір - 0,5 баночки

Сіль - трохи

ДЛЯ НАЧИНКИ ІЗ СИРУ ТА БАКЛАЖАНОВ:

Баклажани - 1 шт.

Бринза - 250 г

Яйця - 1 шт.

Сіль

Перець чорний мелений

ДЛЯ НАЧИНКИ ІЗ СИРУ:

Картопля - 1 шт.

Бринза - 250‑300 г

Сир «Кашкавал»

Яйця - 1 шт.

Directions

1З борошна, маргарину, оцту, йогурту (кисляку або кефіру) та солі у блендері або вручну приготувати еластичне тісто. Дуже важливо, щоб посуд або миска блендера були сухими, бо навіть одна крапля води «розбиває» тісто, і воно може втратити крихкість і еластичність.

НАЧИНКА ІЗ СИРУ ТА БАКЛАЖАНОВ:

1Баклажан обсмажити на вогні, очистити і дрібно нарізати.

2Бринзу розкришити. Яйце збити.

3Все перемішати.

НАЧИНКА ІЗ СИРУ:

1Картоплю відварити і розім'яти.

2Бринзу розкришити. Яйце збити.

3Все перемішати.

БУРЕКАС:

1СПОСІБ 1: Розкачати тісто тонким шаром (3‑5 мм). Вирізати склянкою кружальця.

2СПОСІБ 2: Сформувати з тіста ковбаску, нарізати, скачати кульки, прим'яти їх руками або розкачати качалкою на присипаній кунжутом робочій поверхні.

3Покласти 1 ч. ложку начинки, скласти і защипнути по краях, щоб бурекас не відкрились під час випікання.

4Застелити деко пергаментним папером або фольгою. Викласти на нього бурекас. Не змащувати олією ні папір, ні деко, оскільки жир притягує бурекас і заважає їм піднятися. Змастити бурекас білком, змішаним з краплею води, і пекти при середній температурі, доки вони трохи не підрум'яняться.

Рецепт Шеррі Анскі

00:00