деруни
деруни

Оладки картопляні (деруни) зі сметанно-грибним соусом

  ,

18 Вересня, 2019

Блины и оладьи (100 лучших рецептов)

Ingredients

Картопля - 5‑6 шт.

Печериці - 300 г

Яйця - 2 шт.

Сметана - 200 г

Борошно -2‑3 ст. ложки

Олія - 100 мл

Кріп - зелень

Перець чорний мелений

Сіль

Directions

1Картоплю очистити, натерти на дрібній тертушці або перекрутити на м'ясорубці, віджати (злити сік). Додати борошно, збиті яйця, посолити, поперчити і добре перемішати.

2Випікати, як оладки, на добре розігрітій сковороді.

3СОУС: Печериці відварювати в невеликій кількості підсоленої води 10‑15 хвилин, вийняти, дрібно порубати, перемішати зі сметаною і розвести грибним відваром.

4Готові деруни залити сметанно-грибним соусом і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.

00:00