Крендель весільний
солодка випічка, хліб весілля, духовка, святкове
19 Жовтня, 2019
300 рецептов. Блюда из духовки
Ingredients
Борошно - 1 кг
Дріжджі - 50 г
Молоко - 2 склянки
Масло вершкове або маргарин - 70 г
Цукор - 150 г
Яйця - 1 шт.
Сіль - 1 ч. ложка
ДЛЯ ДЕКОРУ:
Тісто терте з борошна, води та дріжджів довільної рецептури
ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ:
Яйця - 1 шт. (для поверхні - жовток, для квітів і фігур - білок)
Directions
1Замісити досить круте тісто, поставити в тепле місце для бродіння.
2Через 1,5‑2 години, коли тісто підніметься, обім’яти його, дати тісту ще раз піднятися і знову обім’яти.
3Розкачати тісто у вигляді валика, загорнути підковою, покласти на деко для вистоювання.
4Тим часом підготувати терте тісто для декорування кренделя, щоб одразу ж після закінчення розстоювання нанести весь декор.
5Для декору готуються мотузочки, трояндочки, трилисник, голубки, лебеді. Всі ці елементи мають бути заздалегідь підготовлені, щоб негайно прикріпити їх на крендель, як тільки прийде час.
6Коли крендель розстоявся, але не до кінця, гострим ножичком зробити маленькі надрізи тіста з зовнішнього боку кренделя. Трохи відтягнути надрізані краї тіста, загорнути їх всередину у вигляді маленьких завитків, що утворюють після вистоювання мереживний край, ошатний і святковий, що зберігає форму.
7Поки йде разстоювання, приготувати з тертого тіста фігурки лебедів, голубків, квіти магнолій, троянд, трилисник, мотузочку, і, як тільки настав момент, не зволікаючи прикрасити ними крендель. Всі елементи треба змастити яйцем або тільки одним білком (магнолії, троянди).
8Спекти крендель при температурі 240°С до готовності.