Цибуля червона з грибною начинкою
Цибуля червона з грибною начинкою

Цибуля червона з грибною начинкою

  ,   ,

29 Жовтня, 2019

Школа гастронома 2008 №23 (121) Декабрь

  • Cook: 1 hr 30 mins
  • Yields: 8 порцій

Ingredients

Цибуля червона - 8 шт.

Олія - 2 ст. ложки

Оцет бальзамічний - 1 ст. ложка

Пармезан тертий - 25 г

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Рис арборіо - 150 г

Гриби білі сухі - 25 г

Масло вершкове - 25 г

Бульйон курячий - 200 мл

Вино сухе біле - 75 мл

Петрушка - 3 гілочки

Лимон - 0,5 шт. (сік)

Сіль

Перець чорний мелений

Directions

1Цибулини очистити, відрізати верхівки завтовшки 2 см. Помістити цибулю на деко, скропити олією та оцтом, приправити сіллю і перцем, накрити фольгою і поставити в розігріту до 190°С духовку на 1 годину.

Цибуля червона з грибною начинкою

НАЧИНКА:

1Гриби залити 0,5 склянки окропу та залишити на 20 хвилин. Відкинути на друшляк (настій зберегти), потім дрібно нарізати.

Цибуля червона з грибною начинкою

2Розігріти в сковороді олію, покласти рис і готувати, помішуючи, 2 хвилини.

3Додати гриби, 2 ст. ложки грибного настою, вино та бульйон, довести до кипіння. Накрити і готувати 10 хвилин.

Цибуля червона з грибною начинкою

4Зняти рис з вогню, приправити сіллю і перцем. Додати подрібнену петрушку та лимонний сік. Перемішати.

Цибуля червона з грибною начинкою

ЦИБУЛЯ З НАЧИНКОЮ:

1З цибулин акуратно вийняти серцевину, залишивши краї завтовшки 0,5 см.

Цибуля червона з грибною начинкою

2Наповнити цибулини начинкою, присипати пармезаном і повернути в духовку ще на 15 хвилин.

Цибуля червона з грибною начинкою

00:00

Nutrition Facts

Calories183,4 ккал
Protein4,3 г
Total Fat8,3 г
Total Carbohydrates22,8 г