Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною
Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною

Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною

      ,

3 Листопада, 2019

Школа гастронома 2013 №20 (238) Октябрь - Лучшие блюда для осенней прогулки

  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Свинина - 200 г пісного фаршу

Локшина рисова - 100 г

Лемонграс - 2 стебла

Цибуля шалот - 2 шт.

Цукор - 0,5 ч. ложки

Кінза - 1 маленький пучок

М'ята - 1 маленький пучок

Сіль

Олія

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Часник - 1 зубчик

Перець чилі червоний - 1 шт.

Цукор - 0,5 ч. ложки

Лайми - 2 шт. (сік)

Рибний соус - 1 ст. ложка

Соєвий соус - 1 ст. ложка

Directions

1Приготувати рисову локшину відповідно до інструкції на упаковці (залити окропом або зварити). Відкинути на друшляк і промити холодною водою.

Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною

2У лемонграса видалити верхню частину стебла, залишивши приблизно 5 см нижньої. Видалити сухе зовнішнє листя. Розбити стебло лемонграсу сильним ударом тесака (бити площиною, а не лезом) або іншого важкого предмета. Потім дуже дрібно нарізати стебло впоперек. Очистити цибулю шалот і подрібнити в кухонному комбайні разом із лемонграсом.

Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною

3Розігріти олію на сковороді й обсмажувати пряну пасту 2 хвилини

4Додати фарш і смажити, помішуючи, 3 хвилини.

Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною

5Всипати цукор і готувати ще 2 хвилини, трохи посолити.

6ЗАПРАВКА: Очистити і дрібно нарізати часник і чилі, змішати з лаймовим соком, цукром, рибним і соєвим соусом.

Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною

7Покласти в миску локшину, фарш і полити заправкою. Крупно нарізати листочки м'яти і кінзи та перемішати з салатом.

Салат зі свинячого фаршу з рисовою локшиною

8Салат чудовоо зберігається і, просочившись заправкою, стає тільки смачнішим.

Якщо приготувати цей салат з гречаною локшиною соба, смак буде іншим.

00:00