курка запечена або фарширована
курка запечена або фарширована

Качка, смажена з фруктами

    

4 Грудня, 2016

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Качка - 1 тушка

Чорнослив - 0,5 кг

Яблука середнього розміру - 2 кг

Лимонна кислота - 1/2 ч. ложки

Вершкове масло - 60 г

Сіль

Перець

Directions

1Качку очистити, промити, обсушити, натерти лимонним соком або кислою водою лимонною кислоти, сіллю, перцем, начинити чорносливом і яблуками, промитими і нарізаними шматочками.

2Качку загорнути в пергаментний папір і покласти на 1 годину в холодильник.

3Вийняти качку з паперу, зашити черевце та покласти на деко. Смажити в духовці при помірному вогні до готовності не менше 2 годин, поливаючи час від часу невеликою кількістю води або яблучного соку і перевертаючи тушку.

4Решту яблука запекти в духовці, вирізавши серцевину та поклавши в поглиблення по шматочку масла. Як тільки яблука стануть м'якими, одразу вийняти з духовки.

5Підсмажену качку викласти на блюдо, акуратно розрізати на порції, не порушуючи форму, і обкласти печеними яблуками.

00:00