Печиво «Горіхові півмісяці»
солодка випічка австрійська кухня, німецька кухня духовка, Різдво, святкове
12 Листопада, 2019
Ирина Катеринска. Малка книжка за Коледа
Ingredients
Масло кімнатної температури - 250 г
Цукрова пудра - 90 г + для посипання
Лимон - 0,5 шт. (терта шкірка)
Ванільна есенція - 0,5 ч. ложки
Борошно - 380 г
Фундук -100 г дрібно мелених горіхів
Яйця - 2 білки
Directions
1Збити міксером масло, цукрову пудру та білки в густу масу.
2Додати ваніль і терту цедру лимона, фундук і борошно. Замісити м’яке однорідне тісто і залишити у холодильнику не менше ніж на 1 годину.
3Потім з нього вирізати невеликі кульки та сформувати півмісяці.
4Розташувати печиво на деку, накритому папером для випічки. Випікати 14 хвилин при 200°С (не підсмажувати, щоб солодощі танули в роті), потім вийняти з духовки.
5Дати охолонути кілька хвилин і посипати великою кількістю цукрової пудри.
6Зберігати у добре закритій коробці.
Горіхові півмісяці особливо популярні в Німеччині та Австрії, і їхня назва змінюється залежно від регіону - булочки, місяці, корови або просто печиво. Їх можна готувати за три тижні до Різдва, бо вони довгий час зберігаються в щільно закритій тарі та в прохолодному місці.