Торт «Квітковий череп»
17 Листопада, 2019
Cake Decoration & Sugarcraft 2016 №211 June
Ingredients
Торт розміром 20х11,5 см, покритий бірюзовою помадкою / мастикою
Торт розміром 15х15 см, покритий білою помадкою / мастикою
Торт розміром 10х11,5 см, покритий білою помадкою / мастикою
Дошка 28 см
Цукрова паста - помаранчева, рожева, бірюзова, біла та жовта
Барвник сухий білий (white dust)
Кольоровий гель Sugarflair - темно-коричневий, оксамитово-червоний, ялиново-зелений, королівський синій, тілесний
ОБЛАДНАННЯ:
Скальпель
Лінійка
Порошок тюлози
Пензлик тонкий
Вода
Пристосування для розкачування / машина для виготовлення макаронних виробів
Рулетка для тканини
Інструмент Дрезден
Інструмент з кулькою
Папір жиростійкий
Виїмки у формі кола, півоній та невеликих квіточок
Кулька з полістиролу
Шпажка для шашлику
Клейовий пістолет
Поролон
Інструмент для створення оборок
Інструмент для створення прожилок і формування пелюсток
Інструмент з зубчастим конусом
Коктейльні палички - 2 шт.
Directions
1Покрити помадкою / мастикою коржі, дюбель і дошку та залишити на кілька годин.
2Додати трохи порошку тюлози в білу цукрову пасту і розкачати смужку завширшки 2 см, довжина не має значення. За допомогою лінійки просто вирізати скальпелем невеликі прямокутники шириною 1,3 см.
3Змочити низ торту діаметром 10 см і прикласти перший прямокутник на задню частину, приклеїти один край, а другий трохи відсунути від торта. Продовжити накладати прямокутники навколо торта справа наліво, лише трохи перекриваючи один одний. Зміна напрямку та розмірів прямокутників урізноманітнить декор. Після того, як усі прямокутники будуть викладені навколо торту, заправити останній прямокутник під перший, щоб закінчити візерунок.
4Додати трохи тюлози до бірюзової помадки / мастики та вирізати 7 смуг завширшки 2 см та довжиною, що дорівнює висоті торту (тут 11,5 см).
5З бірюзової цукрової пасти, на цей раз без тюлози, розкачати довгу смужку (щонайменше 33 см) завширшки 2,5 см. Інструментом для створення оборок обережно зробити оборку з одного краю.
6Змочити меншу смужку і прокласти довшу уздовж її основи, стежачи за тим, щоб край з оборкою знаходився внизу. Починати складати довшу смужку на себе, роблячи складки по центру, щоб низ кожної брижі розширювався. Як тільки смужка дістанеться до верху, обрізати її на рівні 11,5 см. Зробити це потрібно буде сім разів або більше - залежно від того, скільки буде стовпців).
7Відміряти навколо нижнього ярусу рулеткою з тканини і розділити це число на кількість стовпців, у цьому випадку сім (66,4 см : 7 = 9,48 см). Тож кожні 9,5 см, відміряні навколо торту, зробити позначку інструментом Дрезден.
8Смужки оборок за цей час вже мають трохи закріпитися. Змочити задню частину водою і помістити стовпчики над позначками. Усі вони мають бути розміщені рівномірно навколо нижнього ярусу. Намагатися не розчавити їх пальцями, щоб не зіпсувати всю свою нелегку роботу над оборками! Замість цього вставити інструмент Дрезден всередину оборки та притиснути задню смужку до торта.
9Олівцем на жиростійкому папері обвести шаблон черепа. Щоб було легше і швидше, тут лише приблизно накреслені великі квіти (як кола) та шматочки, які окреслюють край черепа, очні ями, ніс і зуби. Решту можна заповнити згодом.
10За допомогою інструменту Дрезден відмітити прямо на торті лише квіти та зовнішні краї, які визначають форму черепа. Коли шаблон прибереться, будуть помітні слабкі відбитки. Також можна по-старому прокреслити його олівцем - тоді на торті залишиться слід від олівця (більшість олівців зроблені з нетоксичного графіту).
11Можна брати будь-які кольори на свій смак, але тут використані яскраво-рожевий, ніжно-рожевий, оранжевий і жовтий. Також потрібно знайти стільки маленьких виїмок у формі квіток, скільки є! Якщо немає жодної, можна просто використовувати кола та зробити пелюстки інструментом Дрезден. Вирізати квіти та пелюстки різних за формами, розмірами та кольорами та за лініями на торт в потрібних місцях розташувати квіти. На цьому етапі це буде виглядати дещо дивно, але насправді воно зійдеться разом. Якщо є сумніви, можна прикласти шаблон, і кольори цукрової пасти покажуть, що вони в потрібному положенні.
12Коли кілька великих квітів будуть готові, можна починати малювати. У центр тарілки покласти трохи білого сухого барвника та невеликі купи кольорого гелю - додавання до різних гелів білого барвника та води може створити багато відтінків! Для верхніх зубів змішати світло-коричневий колір, для нижніх - трохи темніший. Щоб зробити фарбу темнішою - додавати гель, світлішою - сухий білий фарбник.
13Створити за допомогою гелю різні відтінки зеленого і зосередитися лише на зовнішній формі черепа, навколо очниць і носа, малюючи листя і завитки.
14Відійти і поглянути. Це перетворюється на череп, чи не так? Лінії контурів дадуть кращі уявлення про те, куди мають йти квіти та листя. Просто продовжувати розмалювувати квіти, листя і ягоди іншими кольорами. Зараз навіть не потрібен шаблон: можна сміливо відхилятися і просто заповнювати його, як завгодно… просто не виходячи за лінії.
15За допомогою пістолета з гарячим клеєм зафіксувати шпажку для шашлику в полістирольній кулі та відкласти для встановлення.
16Невеликою виїмкою у формі пелюстки півонії вирізати з бірюзової пасти чотири пелюстки. Обробити краї інструментом з кулькою і зробити прожилки інструментом Дрезден. Якщо є інструмент veiner, можно сміливо використовувати його для створення додаткових деталей.
17Накласти два пелюстки одна на одну в центрі та зробити так само з двома іншими - в протилежному напрямку.
18Вирізати ще п’ять пелюсток більшою виїмкою у формі пелюстки півонії. Помістити одну біля основи кулі та загорнути її вгору, а решту пелюсток накладати одну за одною, трохи перекриваючи попередню. Скласти вгору руками, щоб пелюстки згорнулися всередину і звисали догори дном.
19Вирізати ще пелюстки найбільшою виїмкою для пелюсток і додати ті ж самі елементи, тримаючи догори ногами, щоб пелюстки не випали назовні. Використовувати стільки пелюсток, скільки потрібно, для меншої / більшої квітки.
20Для маленьких ягідних паличок трохи яскраво-рожевої пасти скачати в маленьку кульку. Занурити кінчик коктейльної палички у воду або цукровий клей і вставити в кульку. Невеликою виїмкою у формі квітки вирізати крихітну рожеву квітку, покласти на кульку та притиснути по центру інструментом з зубчастими конусами. Зробити таких два або більше та відкласти для висихання.
21Для рожевої квітки використана виїмка у формі гортензії та інструмент veiner. Вирізати декілька квіточок, притиснути всередину припорошеним інструментом veiner і залишити їх висихати на поролоні.
22Для кулі з оборками знадобиться коло цукрової пасти і кілька трохи більших кіл з краями, розгладженими та стоншеними інструментом з кулькою. Взяти в руку одне з великих кіл і зібрати у центрі, створюючи невеликі оборки.
23Змочити маленьке центральне коло і додати по його краю оборки, приклеюючи донизу інструментом Дрезден. Починати з зовнішнього боку і однією оборкою заповнити центр. Залишити на поролоні для висихання.
24Вставити шпажку в низ півонії, щоб увіткнути її в торт, і розташувати на верхньому ярусі. Приклеїті дрібніші квіти за допомогою королівської глазурі. Зробити цукрову пасту зеленого кольору подібного кольору до нашої фарби (тут використані біла, зелена та коричнева Renshaw) та зробити кілька листочків простої форми, щоб доповнити композицію.
Альтернативний декор
1Цю техніку малювання квітів можна використовувати для будь-якої простої форми, наприклад, серця, метеликів та вензелів.