яблучний пиріг
яблучний пиріг

Пиріг з яблуками (з корицею, ванільним цукром і лимонним соком)

    

19 Листопада, 2019

Яблоки (кулинария)

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 300 г

Масло вершкове - 175 г

Цукрова пудра - 125 г

Сода або амоній - 0.5 ч. ложки

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Яблука - 1,5 кг

Цукор - 75 г

Масло вершкове - 50 г

Ванільний цукор - 2 пакетики

Кориця - 1 ч. ложка

Лимон - 1 шт. (сік)

ДЛЯ РЕШІТКИ:

Марципанова маса - 200 г

Цукрова пудра - 200 г

Яйця - 3 білки

Directions

1Тісто замісити та поставити на 1 годину в холодне місце.

2Яблука очистити, видалити насіннєві гнізда, нарізати скибочками та потушкувати разом з іншими компонентами в жирі 8 хвилин.

3Тісто розкачати, викласти на деко, проткнути в декількох місцях виделкою та випікати в духовці при 180°C близько 15 хвилин.

4Потім укласти зверху яблука.

5Марципанову масу, цукрову пудру та білки розтерти до кремоподібного стану й у вигляді решітки укласти поверх яблук.

6Пиріг ще на 30 хвилин поставити в духовку.

00:00