Пиріжки з сиром і шинкою
пиріжки, страви з м'яса висококалорійне, духовка
23 Листопада, 2019
Булочки и пирожки (Семь поварят)
- Prep: 5 hrs
- Cook: 45 mins
- Yields: 10-12 шт.
Ingredients
Сир твердий - 300 г
Шинка - 300 г
Масло вершкове - 40 г
Яйця - 3 шт.
Сіль
Перець
Тісто дріжджове - 500 г
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 330 г
Вода або молоко - 130 г
Цукор - 20 г
Масло вершкове або олія - 15 г
Дріжджі - 10 г
Сіль - 5 г
Яйця - 0,5 шт.
Directions
ТІСТО ДРІЖДЖОВЕ ОПАРНЕ:
1У підігріту до 40°С воду або молоко (2/3 норми) додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати половину борошна та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.
2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця, все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. Перед закінченням замісу додати розм'якшений жир. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.
3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.
ФАРШ:
1Тертий сир (250 г) розтерти з маслом, додати 2 яйця і збити.
2Шинку порізати, приправити і додати в суміш.
ПИРІЖКИ:
1Розділити тісто на невеликі кульки, розкачати в коржі, укласти на них фарш, сформувати пиріжки і дати їм расстояться.
2Змастити пиріжки яйцем, посипати тертим сиром і спекти в духовці.