Пиріжки з сиром і шинкою
Пиріжки з сиром і шинкою

Пиріжки з сиром і шинкою

  ,   ,

23 Листопада, 2019

Булочки и пирожки (Семь поварят)

  • Prep: 5 hrs
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 10-12 шт.

Ingredients

Сир твердий - 300 г

Шинка - 300 г

Масло вершкове - 40 г

Яйця - 3 шт.

Сіль

Перець

Тісто дріжджове - 500 г

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно - 330 г

Вода або молоко - 130 г

Цукор - 20 г

Масло вершкове або олія - 15 г

Дріжджі - 10 г

Сіль - 5 г

Яйця - 0,5 шт.

Directions

ТІСТО ДРІЖДЖОВЕ ОПАРНЕ:

1У підігріту до 40°С воду або молоко (2/3 норми) додати розчинені у воді та проціджені дріжджі, всипати половину борошна та перемішати до однорідної маси. Поверхню опари посипати борошном, накрити тканиною і поставити в тепле місце для бродіння на 2,5‑3 години.

2Коли опара збільшиться в об'ємі в 2 рази і почне опадати, додати рідину з розчиненими сіллю і цукром, яйця, все добре перемішати, ввести решту борошна і замісити тісто. Перед закінченням замісу додати розм'якшений жир. Тісто присипати борошном, накрити тканиною і залишити для бродіння ще на 2‑2,5 години.

3За час бродіння тісто обім'яти 2‑3 рази. Тісто має збільшитися в об'ємі в 2,5 рази, при натисканні на поверхню ямка повільно вирівнюється, тісто не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.

ФАРШ:

1Тертий сир (250 г) розтерти з маслом, додати 2 яйця і збити.

2Шинку порізати, приправити і додати в суміш.

ПИРІЖКИ:

1Розділити тісто на невеликі кульки, розкачати в коржі, укласти на них фарш, сформувати пиріжки і дати їм расстояться.

2Змастити пиріжки яйцем, посипати тертим сиром і спекти в духовці.

00:00