Торт «Вгору і геть»
9 Грудня, 2019
Cake Masters Magazine 2017 №52 January
Ingredients
Торти - 2 шт. діаметром 15 см, висотою 10 см
Шаблон повітряної кулі
Помадка / мастика біла Satin Ice White - 400 г
Терези
Форми силіконові з алфавітом Martha Stewart
Помадка / мастика ювелірна (Jewelry Fondant) Wilton
Моделююча паста-гумка Wilton
Виїмки букви та цифри FMM
Форма для перлів
Загущувач для мастики КМЦ (CMC) або порошок тюлози
Аерограф рожевого кольору Wilton
Зубочистка
Виїмка кругла 10 см
Ніж X-acto
Ножиці
Лінійка
Качалка маленька
Пензлик невеликий
Борошно кукурудзяне
Вода
Лінійка
Шпатель або мастихін
Directions
1Торти скласти один на одний, покрити помадкою або мастикою, покласти на оформлену дошку, прикрашену стрічкою.
2Роздрукувати дві копії шаблону повітряної кулі. Вирізати один шаблон по краях, щоб вийшла ціла повітряна куля. Розрізати інший на окремі частини та позначити ії цифрами 1‑5. Розділити 400 г помадки на три кульки - дві по 140 г і одна по 120 г. В одну з кульок 140 г додати 1 ч. ложку CMC або тюлози і розкачати до товшинии 0,5 см. Вирізати шаблон ножем. Відставити його для висихання на 4‑6 годин.
3Має залишитися трохи білої помадки / мастики, додати її до іншої білої кульки 140 г
4Занурити зубочистку в рожевий аерограф і ретельно перемішати з кулькою помадки 120 г. Можливо, доведеться це зробити два або більше разів, доки не вийде потрібний відтінок рожевого. Розкачати помадку завтовшки до 0,5 см. Вирізати за шаблоном секції 1, 3 та 5. Відкласти на 2‑4 години для затвердіння.
5Кулю 140 г з залишком білої помадки розкачати завтовшки до 0,5 см. Вирізати за шаблоном секції 2 та 4.
6Розкачати залишки білої помадки. Вирізати за допомогою лінійки квадрат 4х4 см для кошика повітряної кулі. Вирізати 10 широких смужок 5х0,65 см. Викласти смужки на квадрат, щоб створити візерунок плетіння кошика. За допомогою пензлика та невеликої кількості води приклеїти смужки до квадрату. Обрізати зайве скальпелем. Відкласти до готовності прикрашати торт.
7Розкачати білу та рожеву помадку та вирізати з кожного кольору прямокутник 10х6 см. Потім розрізати кожен прямокутник на 8 смужок 0,65 см. Розташувати кольори, чергуючи, щоб утворилася смужка завдовжки 20 см. Круглою виїмкою відрізати півкола від верхівок смужок. Відкласти до готовності прикрасити торт.
8Створити бордюр за допомогою форми для перлів. Трошки присипати форму кукурудзяним борошном і вдавити білу помадку. Відрізати надлишки шпателем. Знадобиться близько трьох смужок.
9Так само зробити і цифри. Розкачати тонкий шматочок білої помадки. Припорошити кукурудзяним борошном виїмки з цифрами та помадку. Дати постояти принаймні 20 хвилин, а потім вирізати номер один за допомогою виїмки. Відкласти все до готовності прикрашати торт.
10На вирізану цілу повітряну кулю нанести пензликом легкий шар води, щоб приклеїти секції, використовуючи шаблон як орієнтир. Відкласти все до готовності прикрашати торт.
11Скрутити невеликі кульки з білої помадки в тонкі ковбаски, щоб згодом вони були прикріплені до строп повітряної кулі (до кошика). За допомогою лінійки вирізати невеликі прапорці відповідно до розміру шаблону повітряної кулі.
12Спочатку знайти центральну нижню частину торта і прикріпіть нижні смужки. Це основа, на якій все інше буде розміщено на торті.
13Прикріпити кошик трохи вище кайми, а повітряну кулю трохи вище кошика. Обов’язково залишити достатньо місця для строп. Додати перлинну кайму, літери та цифру.