

Печінка, тушкована з кефірним соусом
страви з м'яса низькокалорійне
12 Грудня, 2019
200 рецептов по 200 калорий. Вкусные блюда для завтрака, обеда и ужина
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Яловича печінка - 1 кг
Квасоля стручкова спаржева - 100 г
Огірки - 2 шт.
Цибуля - 2 шт. великих
Олія соняшникова - 50 мл
Борошно - 25 г
Майонез низькокалорійний - 1 ст. ложка
Кефір знежирений - 30 мл
Гірчиця столова - 1 ст. ложка
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Печінку промити, зняти плівки, вирізати внутрішні трубки, нарізати шматочками завтовшки 1 см і завдовжки не більше 3 см, посолити.
2Шматочки печінки запанірувати в борошні й обсмажити в половині розігрітої соняшникової олії, перекласти в каструлю.
3Цибулю очистити, нарізати кільцями, обсмажити у залишках олії, потім додати до печінки.
4Майонез змішати з 250 мл кип'яченої води, перцем, гірчицею і кефіром, збити вінчиком.
5Майонезно-кефірну суміш вилити в каструлю до печінки та цибулі. Готувати на середньому вогні при помішуванні 20 хвилин.
6Квасолю нарізати шматочками завдовжки 2 см, відварити в киплячій підсоленій воді.
7Огірки нарізати тонкими кружальцями.
8Тушковану печінку розкласти по тарілках, полити соусом, гарнірувати вареною квасолею і свіжими огірками.
