Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Гастрономъ 2004 №2 (25) Февраль
Yields: 4 порції
Ingredients
Борошно кукурудзяне - 100 г
Молоко - 150 мл
Сир (творог) - 300 г
Яйця - 2 шт.
Дріжджі - 15 г
Масло вершкове - 50 г
Лимон - 1 шт.
Пряні трави - 1 пучок
Кедрові горішки очищені - 3 ст. ложки
Часник - 2 зубчики
Мак - 1 ст. ложка
Олія - 50 мл
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Дріжджі розвести в 1 ст. ложці теплого молока. Кукурудзяне борошно змішати з рештою холодного молока. Ввести розведені дріжджі, потім - яйця. Посолити і поперчити.
2У зелені видалити товсті стебла, вимити її, обсушити, дрібно нарізати. Часник очистити і вичавити крізь прес або дрібно порізати. Кедрові горішки подрібнити.
3Горішки та часник підсмажувати на вершковому маслі декілька секунд на середньому вогні. Зняти з вогню, полити соком лимона, посолити і поперчити.
4Змішати горішки з сиром (творогом) і поставити в холодильник.
5У тісто для млинців ввести нарізану зелень.
6Спекти товсті млинці на змащеній олією сковороді.
7Подавати теплі млинці з дуже холодним сиром (творогом), посипавши зверху маком.