Школа гастронома 2013 №6 (224) Март - Аппетитные каши
Cook: 40 mins
Yields: 8 порцій
Ingredients
Пшоно - 1 склянка
Рис круглозерний - 1 склянка
Вівсяні пластівці - 1 склянка
Вершки 22% - 250 мл
Молоко - 180 г
Ягоди свіжозаморожені - 300 г
Сіль
Цукор
Directions
1Ягоди розморозити на нижній полиці холодильника, виклавши їх на ніч в друшляк, встановлений у миску.
2Ягоди обсушити паперовими рушниками. Рис і пшоно ретельно вимити.
3Відварити крупи в різних каструлях до напівготовності: рис - 10 хвилин, пшоно - 15 хвилин. Відкинути їх на друшляк і викласти в миску.
4Додати вівсяні пластівці. Влити молоко та вершки. Приправити сіллю і цукром за смаком. Перемішати. Додати до круп ягоди та ще раз перемішати.
5Перекласти суміш у горщик або розкласти по порційних горщиках, накрити і поставити в розігріту до 170°С духовку на 15‑20 хвилин.