Лазанья з соусами бешамель і болоньєзе
Лазанья з соусами бешамель і болоньєзе

Лазанья з соусами бешамель і болоньєзе

  ,   

28 Грудня, 2019

50 000 избранных рецептов для мультиварки

Ingredients

Лазанья - 4‑8 листів

М'ясо - 500 г домашнього фаршу (свинина та яловичина)

Сир твердих сортів - 200‑300 г

Перець болгарський - 250 г

Масло вершкове - 70 г

Яйця - 2 шт.

Помідори - 2 шт. середніх або

Томатна паста - 8 ст. ложок

Молоко - 350 мл

Цибуля - 1 шт.

Морква - 1 шт. середня

Борошно - 2 ст. ложки

Перець чорний мелений

Мускатний горіх

Сіль

Directions

1СОУС БЕШАМЕЛЬ: Розтопити в сотейнику на плиті вершкове масло та, постійно помішуючи 1‑2 хвилини, ввести в нього борошно. Влити в суміш тонкою цівкою молокота, одразу інтенсивно перемішати все вінчиком. Варити соус 3‑4 хвилини, доки він не загусне. Прибрати з вогню, додати сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх і яйця. Яйця додавати по одному, після кожного перемішуючи соус. Збити суміш і додати в нього половину сиру, попередньо подрібнивши його на тертушці. Перемішати соус.

2СОУС БОЛОНЬЄЗЕ також готувати на плиті. Ріпчасту цибулю та моркву очистити, у перця видалити плодоніжки з насінням. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на середній тертушці, перець і томати подрібнити в блендері, попередньо нарізавши на шматочки. Змішати подрібнені овочі та тушкувати 5 хвилин під кришкою в сковороді або сотейнику без додавання масла. Викласти в овочеву суміш фарш, додати сіль і мелений чорний перець за смаком. Смажити, не накриваючи кришкою, до випаровування всієї рідини. Зняти з вогню.

3Перед тим, як збирати «пиріг» лазаньї, покласти в чашу мультиварки рукав для запікання (це не обов'язково, але так зручніше буде виймати готову лазанью).

4Першим шаром викласти половину соусу бешамель, на нього 1‑2 шари листів лазаньї (для зручності листи слід поламати, але не дрібно, щоб вони добре вкладалися в чашу). Третім шаром покласти половину соусу болоньєзе, поверх нього покласти ще 1 або 2 шари листів лазаньї. Повторювати шари в тій самій послідовності. Зверху укласти шар тертого сиру (залишки сиру натерти на середній або крупній тертушці).

5Готувати лазанью в режимі «Тушкування» 2 години або в режимі «Випічка» 1 годину, або 1 годину на «Тушкуванні» і потім 30 хвилин на «Випічці».

00:00