Баклажани, запечені з помідорами та грибами

  , ,   , ,

17 Вересня, 2016

Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто
Душевная кухня №1 (Семь поварят)

  • Prep: 40 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 6-8 порцій / 4 порції

Ingredients

Баклажани - 500 г / 2 шт.

Помідори - 250 г / 2 шт.

Гриби - 300 г свіжіх або заморожених / 70 г варених

Сметана - 200 г / 2 ст. ложки

Сир твердий - 100 г / 2 ст. ложки тертого

Часник - 3 зубчики / 1 ч. ложка рубленого

Базилік сушений - 0,5 ч. ложки (для варіанту 2)

Олія - для змащування / 1 ст. ложка оливкової

Сіль

Directions

1ВАРІАНТ 1: Баклажани вимити, нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см, добре посолити і залишити на 30 хвилин (щоб не гірчили). Потім баклажани промити в холодній воді.

2ВАРІАНТ 2: Баклажани нарізати скибочками, посолити і залишити на 10 хвилин.

3Помідори та гриби нарізати кружальцями (якщо гриби невеликі, нарізати їх кубиками) або скибочками.

4Часник дрібно порубати. Сметану змішати з часником, для варіанту 2 - ще з базиліком.

5Сир натерти на дрібній тертці.

6У форму для запікання, злегка змащену маслом, викласти баклажани, трохи посолити. На баклажани покласти гриби, на гриби - помідори. Змастити сумішшю зі сметани з часником, посипати сиром, поставити в духовку.

7Запікати 30‑35 хвилин при 180°С до золотистої скоринки.

8При подачі викласти на листя салату й оформити зеленню петрушки або просто посипати зеленню.

00:00