Варення яблучне консервація 10 Лютого, 2020 Эх, яблочко! Яблоки (кулинария) Ingredients Яблука підготовлені - 1 кг Цукор - 1 кг Вода - 1 склянка Лимонна кислота - 3 г (якщо варення занадто солодке) Directions 1Яблука можна очистити від шкірки, можна не очищати, видалити насіннєву камеру, розрізати на дольки, залити підсоленою або підкисленою водою. СПОСІБ 1: 1Яблука з щільною м'якоттю бланшувати. 2Дольки опустити в киплячий сироп, вміст таза струсити і залишити на 5‑6 годин. 3Варити в 3 прийоми до готовності. Іноді окремі дольки не проварюються, їх треба вибрати ложкою і доварити в сиропі. 4Якщо варення виходить занадто солодким, в нього в кінці варіння додати лимонну кислоту. СПОСІБ 2 (з антонівки): 1Дольки яблук засипати пошарово цукром і вистоювати 6‑8 годин. 2Потім поставити на вогонь, влити воду, кип'ятити 5 хвилин. 3Вистоювати 10‑12 годин. 4Після цього варення варити до готовності. 00:00