Пиріг чізкейк яблучний запечений
16 Березня, 2020
Canadian Living 2016 №11 November
- Prep: 30 mins
- Cook: 7 hrs 10 mins
- Yields: 16 порцій
Ingredients
Яблука Гренні Сміт (Granny Smith) - 3 шт. / 450 г
Цукор - 1,5 склянки
Кориця мелена - 1.5 ч. ложки
Крекери (graham) - 1,25 склянки крихти
Вівсяна каша швидкого приготування - 0,25 склянки
Масло вершкове розтоплене - 2 ст. ложки
Сир Філадельфія розм’якшений - 4 брикети по 250 г
Ваніль - 1 ч. ложка
Яйця - 4 шт.
Вершки збиті - 1 склянка
Directions
1Яблука очистити від шкірки, нарізати шматочками та готувати з 0,25 склянки цукру і 0,5 ч. ложки кориці в каструлі на середньому вогні 6 хвилин або доки яблука не стануть м'якими, часто помішуючи. Охолодити.
2Нагріти духовку до 160°С. З’єднати крихту крекерів, вівсяну кашу, масло, залишки кориці та 2 ст. ложки цукру; покласти у форму 23 см та притиснути до дна.
3Збити міксером вершковий сир, ваніль і 1 склянку цукру до однородності. Додати яйця, по 1 за раз, перемішуючи на невеликій швидкості до змішування.
4Розкласти половину яблук на корж з крекерної крихти, відступаючи 1,2 см від краю; залити сирною сумішшю. Залишки яблук тримати в холодильнику, доки на знадобляться.
5Випікати чізкейк від 1 години до 1 години 10 хвилин або доки центр не стане майже твердим.
6Провести ножем по обідку форми й охолодити пиріг перед зняттям обідка. Охолоджувати чізкейк 4 години.
7Залишки яблук відцідити безпосередньо перед подачею чізкейку.
8Тим часом міксером з чистими насадками збити вершки та 2 ст. ложки цукру на великій швидкості, доки не утворяться жорсткі піки.
9Розкласти яблука поверх чізкейку; зверху прикрасити збитими вершками.