Пиріг чізкейк яблучний запечений
Пиріг чізкейк яблучний запечений

Пиріг чізкейк яблучний запечений

    

16 Березня, 2020

Canadian Living 2016 №11 November

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 7 hrs 10 mins
  • Yields: 16 порцій

Ingredients

Яблука Гренні Сміт (Granny Smith) - 3 шт. / 450 г

Цукор - 1,5 склянки

Кориця мелена - 1.5 ч. ложки

Крекери (graham) - 1,25 склянки крихти

Вівсяна каша швидкого приготування - 0,25 склянки

Масло вершкове розтоплене - 2 ст. ложки

Сир Філадельфія розм’якшений - 4 брикети по 250 г

Ваніль - 1 ч. ложка

Яйця - 4 шт.

Вершки збиті - 1 склянка

Directions

1Яблука очистити від шкірки, нарізати шматочками та готувати з 0,25 склянки цукру і 0,5 ч. ложки кориці в каструлі на середньому вогні 6 хвилин або доки яблука не стануть м'якими, часто помішуючи. Охолодити.

2Нагріти духовку до 160°С. З’єднати крихту крекерів, вівсяну кашу, масло, залишки кориці та 2 ст. ложки цукру; покласти у форму 23 см та притиснути до дна.

3Збити міксером вершковий сир, ваніль і 1 склянку цукру до однородності. Додати яйця, по 1 за раз, перемішуючи на невеликій швидкості до змішування.

4Розкласти половину яблук на корж з крекерної крихти, відступаючи 1,2 см від краю; залити сирною сумішшю. Залишки яблук тримати в холодильнику, доки на знадобляться.

5Випікати чізкейк від 1 години до 1 години 10 хвилин або доки центр не стане майже твердим.

6Провести ножем по обідку форми й охолодити пиріг перед зняттям обідка. Охолоджувати чізкейк 4 години.

7Залишки яблук відцідити безпосередньо перед подачею чізкейку.

8Тим часом міксером з чистими насадками збити вершки та 2 ст. ложки цукру на великій швидкості, доки не утворяться жорсткі піки.

9Розкласти яблука поверх чізкейку; зверху прикрасити збитими вершками.

00:00