100 лучших рецептов праздничных салатов (Кулинария. 100 лучших рецептов)
Cook: 20 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичий язик відварний - 200 г
Шинка - 200 г
Бекон сирокопчений - 100 г
Зелений горошок свіжий або свіжоморожений - 100 г
Перець болгарський червоний - 1 шт.
Печериці свіжі - 4‑5 шт.
Оливкова олія для смаження
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Огірочки (корнішони) мариновані - 3‑4 шт.
Цибуля - 1 шт. невелика
Лимон - 0,5 шт.
Сіль морська
Перець чорний свіжомелений
Directions
1Очистити відварений охолоджений яловичий язик від верхнього шару, плівок і нарізати великим бруском або соломкою. Нарізати шинку соломкою. Вийняти горошок з банки, злити маринад. Нарізати болгарський перець тонкими півкільцями.
2Протерти печериці вологою серветкою. Нарізати тонкими пластинками й обсмажити в невеликій кількості оливкової олії.
ЗАПРАВКА:
1Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями, залити окропом, щоб видалити гіркоту. Залишити на 3 хвилини. Мариновані огірки нарізати соломкою.
2Злити воду з цибуля, додати огірки, вичавити з лимона сік, посолити і поперчити.
САЛАТ:
1Бекон обсмажити до хрусту.
2Все змішати із заправкою. Зверху викласти скибочки хрусткого бекону.